200 bin personelin gözü bu pazarlıkta  |  Adalet Bakanlığı promosyon ödemesi kaç lira olacak, ödeme takvimi belli oldu mu?

Adalet Bakanlığı'nda görev yapan yaklaşık 200 bin personelin merakla beklediği banka maaş promosyonu ihalesi, bakanlığın en yüksek teklif olan 90 bin lirayı "yetersiz" bularak reddetmesiyle yeni bir boyuta taşındı. İhale ertelenirken, Adalet-Sen sendikası masaya "kişi başı en az 150 bin TL" talebiyle oturdu. Peki, dev promosyon pazarlığında son durum ne? Yeni ihale ne zaman yapılacak?

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2025 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2025 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
200 bin personelin gözü bu pazarlıkta  |  Adalet Bakanlığı promosyon ödemesi kaç lira olacak, ödeme takvimi belli oldu mu?

Adalet Bakanlığı'nın yaklaşık 200 bin personelini kapsayan ve Türkiye'nin en büyük maaş promosyonu anlaşmalarından biri olacak olan ihale süreci, kıran kırana bir pazarlığa sahne oluyor. 18 Ağustos'ta yapılan ilk ihalenin, gelen tekliflerin yetersiz bulunması nedeniyle ertelendiği ve yeni bir ihale için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

EN YÜKSEK TEKLİF 90 BİN TL "YETERSİZ" BULUNDU

18 Ağustos'ta gerçekleştirilen ihaleye katılan bankalar, üç yıllık maaş ödemesi karşılığında promosyon tekliflerini iletti. Edinilen bilgiye göre, en yüksek teklif 90 bin lira ile Vakıfbank'tan geldi. Ancak Adalet Bakanlığı yetkilileri, bu teklifi 200 bin personelin işlem hacmi ve beklentilerin altında bularak kabul etmedi ve ihaleyi ileri bir tarihe erteledi.

SENDİKA DEVREDE: TALEP EN AZ 150 BİN LİRA

İhalenin ertelenmesinin ardından, yetkili sendika Adalet-Sen de devreye girerek bakanlığa resmi taleplerini iletti. Sendika, her bir çalışan için tek seferde ve peşin olarak en az 150 bin lira promosyon ödenmesini talep etti. Ayrıca, sözleşme süresinin 3 yılı aşmaması, promosyon tutarının yıllık enflasyon farkına göre güncellenmesi, bankacılık işlemlerinin bakanlık personeline ücretsiz olması ve düşük faizli kredi seçenekleri sunulması gibi talepler de masaya konuldu.

GÖZLER YENİ İHALEDE, ÖDEMELER EKİM'DE BEKLENİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, yeni ihale için henüz bir tarih açıklanmadı. Ancak kulislerde, yeni ihalenin Eylül ayı içinde yapılması ve promosyon tutarının en düşük 100 bin liraya ulaşması bekleniyor. Üç yıl önce 25 bin lira olarak ödenen promosyonların, bu yıl anlaşmanın sağlanmasının ardından Ekim ayına kadar çalışanların hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.