TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB'nin enerji düzenleyicisi Acer: Rus LNG ithalatında dikkatli olunmalı

AB'nin enerji düzenleyicisi Acer, Rusya'dan yapılan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
AB'nin enerji düzenleyicisi Acer: Rus LNG ithalatında dikkatli olunmalı

Financial Times'ın haberine göre, Avrupa Birliği'nin enerji düzenleyicisi Acer, bir grup üye ülkenin Moskova'dan yakıt alımını yasaklamaya çalışmasına rağmen, bloğun hala Rus sıvılaştırılmış doğal gazını ithal etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Acer, Avrupa'nın Rus LNG'sinden yapılan rekor ithalatı azaltma çabalarına "ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini" belirtti. Çünkü bu ülkeden gelen boru hattı gaz arzının yıl sonunda düşeceğini ifade etti.

"Boru hattı gazından LNG'ye geçişin kademeli olarak yapılması gerektiğini" belirten Acer, AB'nin enerji güvenliğini sağlarken Rusya'nın mali durumuna zarar verme riski arasında denge sağlamanın zor olduğunu vurguladı.

AB, Rus boru hattı gazından uzaklaşmasını büyük ölçüde bu ülkeden ve diğer tedarikçilerden LNG alımlarını artırarak dengeledi. Rusya, geçen yıl toplam ithalatın 'sını gerçekleştirerek ABD'den sonra AB'nin en büyük ikinci LNG tedarikçisi oldu. Kpler adlı veri sağlayıcısına göre, geçen yıl AB ülkeleri tarafından satın alınan 15,5 milyon ton Rus LNG'si, 2021'deki toplamdan yaklaşık yüzde 40 daha fazlaydı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.