TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akköy Güneş Enerji Santrali'nde 2 megavat güce ulaşıldı

DENİZLİ (AA) - Akköy Güneş Enerji Santrali'nde (GES) 2 megavat güce ulaşıldığı bildirildi.Denizli Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Akköy Atıksu Arıtma Tesisi yanında hayata geçirilen Akköy GES 1 ve Akköy GES...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2020 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com

DENİZLİ (AA) - Akköy Güneş Enerji Santrali'nde (GES) 2 megavat güce ulaşıldığı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Akköy Atıksu Arıtma Tesisi yanında hayata geçirilen Akköy GES 1 ve Akköy GES 2'nin ardından santralin 3. etabı Akköy GES 3'ün de faaliyete geçtiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplam 39 bin metrekare alanda kurulan projede 8 bin 480 güneş panelinin yer aldığını ve burada yıllık 4 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretileceğini belirtti.

Yoğun elektrik enerjisi kullanan bir kurum olarak önceliklerinin kendi enerjilerini karşılamak olduğunu bildiren Zolan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız. İlk etapta başladığımız yatırım bedelini, yaptığımız üretimlerle amorti etme anlamında belli bir noktaya geldik." ifadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.