TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altını ve borsada parası olanlar dikkat! İslam Memiş’ten tansiyon yükselten tahmin

Parasını altın ve borsaya koyanlar için uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Peki altın ve borsadaki beklentiler neler? Piyasada beklenen son durum ne olacak? Yükseliş gelecek mi?

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
Altını ve borsada parası olanlar dikkat! İslam Memiş’ten tansiyon yükselten tahmin

Piyasalarda son dönemdeki dalgalanmaların ardından yatırımcılar altın ve borsa gibi varlık sınıflarına yönelik beklentilerini güncellemeye çalışıyor. Ancak altın ve borsa gibi piyasalarda yaşanan iniş çıkışlar küçük yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Altın mı alınmalı borsa mı tercih edilmeli sorusu en sık karşılaşılan sorular arasında yer alıyor.

Altında Düşüş Bekleniyor

Ekonomist Hikmet Baydar son günlerde piyasalarda yaşanan karmaşaya ilişkin bir değerlendirme yaparak yüksek Amerika enflasyon verilerinin ve İsrail ile İran arasındaki gerilimin piyasalarda belirsizliği artırdığını ifade etti. Baydar bu belirsizlik ortamında borsada risk almak istemeyen yatırımcıların satışa yönelme eğiliminde olduğunu belirtti. Özellikle genel satışların artış gösterdiğini vurgulayan Baydar yatırımcıların bu dönemde piyasaları yakından takip etmeleri ve stratejilerini belirlerken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Borsa ve altın piyasalarında gelecek hakkında tahminlerde bulunan Baydar’a göre orta vadede borsada hedeflerin hala yukarı yönlü olduğu belirtiliyor. Ancak yeni savaş ve krizlerin çıkmaması şartıyla piyasaların yükseliş eğilimini sürdüreceği ifade ediliyor. Baydar 9920 direncinin aşılması halinde borsada uzun vadeli bir yükseliş beklentisinin olabileceğini belirtiyor.

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmesinde ise Baydar kısa vadede altında düşüşler yaşanabileceğini dile getiriyor. Cumartesi günü gram altının 2552 TL seviyelerine kadar yükseldiğini ancak kapanışın zayıf olduğunu belirten Baydar haftanın başında yurt dışı piyasalarla birlikte satış ağırlıklı bir seyir izlenebileceğini söylüyor. Grafiklerin henüz aşağı yönlü sinyal vermediğini ifade eden Baydar altının 2468 TL seviyesinin altına inmesi durumunda aşağı yönlü sinyallerin güçlenebileceğini vurguluyor.

Ekonomist Hikmet Baydar

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.