TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AOSB'de yeni sanayi yatırımları için açık artırmayla arsa satışı yapılacak

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) yeni yatırımlar için 5 sanayi parselinin satış ihalesi, açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 09:09
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
AOSB'de yeni sanayi yatırımları için  açık artırmayla arsa satışı yapılacak

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 5 sanayi parselinin satış ihalesi, açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek.

İhaleye ilişkin şartnameler, imar durumları ve başvuru için gereken belge ve bilgiler, https://www.adanaorganize.org.tr adresinden temin edilecek. Son başvuru tarihi 3 Mayıs saat 17.00 olarak belirlenen ihale, 10 Mayıs günü saat 10.00'da, AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu'nda yapılacak.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Adana OSB'nin 50 yıllık geçmişi ve coğrafi avantajlarıyla, gelecekte daha da cazip hale geleceğini belirtti. Akpınar, Adana'nın doğusunda yoğunlaşan sanayi yatırımlarının bölgeye olan ilgiyi artıracağını ve bu talepleri karşılamak için hazırlık yaptıklarını vurguladı.

AOSB'nin genişleme stratejisinin önemine değinen Akpınar, mevcut 22 milyon metrekarelik alanın üçte ikisinin kullanıldığını, kalan kısmın ise önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

Altyapı kalitesinden bahseden Akpınar, AOSB'nin elektrik, doğalgaz, atık su ve kullanma suyu hizmetleriyle avantajlı olduğunu söyledi. Gelecek on yıllık ihtiyaçları göz önünde bulundurarak altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Akpınar, AOSB'nin ilave olarak 30-35 milyon metrekarelik alanı daha bünyesine katmayı hedeflediğini ve böylece önümüzdeki 20 yılın ihtiyacını karşılayabileceklerini belirtti. Bu genişleme çalışmalarının ciddi bir emek ve sermaye gerektireceğini vurguladı.

Ersin Akpınar Adana'nın potansiyeline dikkat çekerek, şehrin tarımı, ticareti ve sanayisiyle önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Önceki yıllarda da 4'üncü ilave alanda bulunan 4 sanayi parselinin başvuru sahipleri arasında kura çekimi ile tahsis edilmişti.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.