TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple'ın Çin'deki Hakimiyeti sarsılıyor: Huawei pazar payını yüzde 69 artırdı

Apple, 2024'ün ilk çeyreğinde Çin'de akıllı telefon satışlarında düşüş yaşarken, Huawei ise satışlarını artırarak pazarda güçlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
Apple'ın Çin'deki Hakimiyeti sarsılıyor: Huawei pazar payını yüzde 69 artırdı

Counterpoint Research'ün verilerine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde Apple, Çin'deki akıllı telefon pazarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1'lik bir düşüşle önemli bir gerileme yaşadı. Aynı dönemde, Çinli teknoloji devi Huawei'nin satışları ise yüzde 69,1 oranında artarak Apple'ın pazarındaki konumuna meydan okudu.

Apple'ın Çin'deki pazar payı, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 19,7 iken, 2024'ün ilk üç ayında yüzde 15,7'ye geriledi. Diğer yandan, Huawei'nin pazar payı yüzde 9,3'ten yüzde 15,5'e çıkarak önemli bir sıçrama yaptı.

Bu değişim, Çin'deki tüketici tercihlerinde ve rekabetçi baskılarda yaşanan değişiklikleri yansıtıyor. Apple, iPhone serisiyle bilinmesine rağmen, Huawei gibi yerli markaların artan rekabetiyle karşı karşıya kalarak pazar payında gerileme yaşadı.

Huawei'nin pazar payındaki artış, şirketin ABD tarafından uygulanan ticari kısıtlamalara rağmen karşılaştığı zorluklara rağmen gerçekleşti. Bu değişim, Huawei'nin Çin'deki üst düzey pazar segmentinde güçlenmesiyle birlikte rekabet ortamında bir değişikliğe işaret ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.