TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

arabam.com: Şubat ayında ikinci el otomobil fiyatlarında artış yaşandı, ancak hızlı bir yükseliş beklenmiyor

Türkiye'nin önde gelen online ilan platformu arabam.com'un verilerine göre, şubat ayında ikinci el otomobil fiyatlarındaki gerileme durdu ve hafif bir artış yaşandı. Ancak, hızlı bir yükseliş beklenmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
arabam.com: Şubat ayında ikinci el otomobil fiyatlarında artış yaşandı, ancak hızlı bir yükseliş beklenmiyor

Türkiye'nin önde gelen otomobil ilan platformlarından arabam.com, şubat ayına ait ikinci el otomobil ilan verilerini açıkladı. Verilere göre, fiyatlardaki düşüş trendi durdu ve ilanlarda hızlı bir satış trendi gözlendi.

arabam.com tarafından oluşturulan aylık fiyat endeksine göre, şubat ayında ikinci el otomobil fiyatlarında önceki aya göre sadece %0,5'lik bir artış yaşandı. Buna rağmen, ortalama ikinci el araç fiyatı 675.580 TL olarak kaydedildi.

İlanların yayında kalma süresinde de bir önceki aya göre %4,7'lik bir azalma yaşandı. Bu durum, araç satışlarının hızlandığını gösteriyor.

En çok ilan verilen araç modelleri arasında Fiat, Renault ve Volkswagen öne çıkıyor. Özellikle Fiat'ın popülerliği devam ediyor.

Diğer yandan, şubat ayında 10 yaş ve üzeri araçlar için en fazla ilan verilen aralık %28'lik bir oranla öne çıkıyor. Bu yaş grubundaki araçlar hala ilanlardaki yerini koruyor.

EN ÇOK İLAN VERİLEN OTOMOBİL CLİO, ASTRA VE MEGANE OLDU

arabam.com'un verilerine göre, en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra ve Megane oldu. Bu modelleri ise Volkswagen Passat ve Opel Corsa takip etti.

Şubat ayında 2. el arazi/SUV/pick-up ilanlarının oransal değerlendirmesine bakıldığında, Nissan Qashqai en popüler model olarak öne çıkıyor.

İlanlarda 10 yaş ve üzerindeki araçların oranı %28'i bulurken, 500.000 TL ve altı araçların ilan oranı %47'ye ulaştı. 1.000.000 TL ve üzeri araçların ilan oranı ise oldu.

Bu verilere göre, şubat ayında ikinci el otomobil piyasasında fiyatlarında belirgin bir artış yaşanmasa da, ilanlarda hızlı bir satış trendi gözlendiği görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.