TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arabasında bunu bulundurmayan 32.000 TL ceza alacak! Araç sahipleri dikkat

Milyonlarca araç sahibini etkileyen önemli bir değişiklik yapıldı. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak QR kod uygulaması düzenlemesine uymayanlar 32 bin TL'ye kadar bir ceza ile karşı karşıya kalabilirler. Detaylar burada..

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Arabasında bunu bulundurmayan 32.000 TL ceza alacak! Araç sahipleri dikkat

Türkiye’de araç trafiğinin daha düzenli ve aynı zamanda da güvenli hale getirilmesi amacıyla 1 Ocak’ta QR kod uygulaması hayata geçirildi. Bu adımla birlikte sahte plaka kullanımının önüne geçmek adına önemli bir önlem şeklinde değerlendiriliyor.

Yeni uygulama, tüm kayıtlı plakaları kapsayacak şekilde tasarlanmıştır; dolayısıyla yeni plakaların yanı sıra mevcut plakalar da bu aralığa girmektedir. QR kodun içerisinde 12 haneli seri numarası yer alacak ve araç seri numarası, üretim yeri, tarihi gibi önemli bilgilere kolaylıkla erişmenizi sağlayacak. Bu, kolluk kuvvetlerinin araç ve sürücüsü hakkında daha hızlı ve verimli bir şekilde erişmesine olanak tanıyacak.

Arabasında bunu bulundurmayan 32.000 TL ceza alacak! Araç sahipleri dikkat 2

Yeni uygulamayla yetkililer araçların kayıt bilgilerini takip edebilecek. Ayrıca sahte plaka kullanımına yönelik suçların önlenmesi konusunda da etkin rol oynayabilecektir.

CALIFORNIA’DA YASAL DURUMA GETİRİLDİ

2018 yılında California’da, sınırlı sayıda araç üzerinde test edilmeye başlanan dijital plakayle ilgili uygulama 2022’de resmi olarak yasallaştı. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük eyaletlerinden birisi olan California’da yaşayan nüfus sayısı yaklaşık 40 milyon’dur.

Arabasında bunu bulundurmayan 32.000 TL ceza alacak! Araç sahipleri dikkat 3

32 BİN TL CEZASI VAR

Bu eylemin yasal statüsü var, plakayı okunmaz hale getirecek şekilde değiştirmek veya sahte plaka kullanmak gibi suçlar ağır para cezalarına tabi olacak.

Plakaların okunabilirliğini engellemek amacıyla yapılan değişiklikler nedeniyle kesilen para cezası 2 bin 647 TL’ye kadar, sahte plaka kullanılması nedeniyle kesilen ceza ise 32 bin 170 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Güvenlik en önemli faktör gibi görünüyor. Uygulama uzmanlar ve galeri sahipleri tarafından olumlu karşılanmıştır. Oto Ekspertiz firmasında genel müdür olarak görev yapan Alperen Temizyürek, söz konusu uygulamanın en büyük avantajının güvenlik kontrolleri olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.