TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araç sahiplerine kötü haber, zam kapıda

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sürücüler arasında endişeye yol açmaya devam ediyor. Ekonomistler, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisiyle akaryakıt fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
Araç sahiplerine kötü haber, zam kapıda

(İLKHABER)- Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve enerji piyasasındaki değişimler, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyor. Bu kapsamda, LPG/otogaz fiyatlarına gece yarısından itibaren 76 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ?

LPG'ye beklenen zam akıllara beyaz ürünleri getirdi. Ancak, beyaz ürün olarak bilinen benzin ve motorin fiyatlarında hafta ortasına kadar herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Benzin ve motorinde zam beklentisi var mı?

Eylül ayı içinde benzinin litresine 1,64 TL zam ve 1,94 TL indirim yapılmasının ardından, sektör kaynaklarına göre benzin fiyatlarında 1 TL civarında zam beklentisi devam ediyor. Bu ay 2 TL zam yapılan motorinde ise 1,50 TL civarında zam beklentisi bulunuyor. Ancak zamların tarihleri ve miktarları henüz net değil.Investing.com - Petrol fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının artmasına yol açıyor. Benzinde yaşanan fiyat artışının ardından, otogaz fiyatlarında da yükseliş kapıda.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, otogaz grubunda 69 kuruşluk zam bekleniyor. LPG'nin litresi zammın ardından 18 TL'yi aşacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, Ankara'da motorin litresi 40,64 liradan satılırken, benzinin litresi ortalama 37,26 lira.

İstanbul Avrupa yakasında ise akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Benzin: 36,62 TL

Motorin: 40,02 TL

LPG (Otogaz): 17,24 TL

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.