SON DAKİKA
Hava Durumu

ASKİ Genel Kurulu’nda ASKİ için istenen 1,3 Milyar TL’lik kredi talebi oy birliğiyle kabul edildi

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Kurulu’nda, altyapı yatırımları ve içme suyu projelerinde kullanılmak üzere toplam 1 milyar 260 milyon TL’lik kredi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2025 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2025 09:17
Muhabir: Meryem Ünal
ASKİ Genel Kurulu’nda ASKİ için istenen 1,3 Milyar TL’lik kredi talebi oy birliğiyle kabul edildi

ASKİ Genel Kurulu 4. Oturumu, Göktürk Boyvadaoğlubaşkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda ASKİ’nin çeşitli projeler için yapacağı borçlanmalar görüşüldü. Toplantının ilk gündem maddesinde, İmamoğlu – Kozan YedigözeBarajı’ndan sağlanacak içme suyunun ilçelerdeki köy ve mahallelere eksiksiz ulaştırılması için yapılacak altyapı çalışmaları kapsamında 750 milyon TL’lik borçlanma talebi ele alındı. Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi

ASKİ, altyapı yatırımları için ikinci kredi talebinde bulundu

İkinci borçlanma içeren gündem maddesi ise, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 68.Maddesi hükümleri doğrultusunda, idarenin muhtelif ilçelerdeki şebeke ve iletim hatlarında bulunan ACB ve CTP borularının yenilenmesi işinde ve muhtelif altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası AŞ'den, 550 milyon TL tutarında kredi borçlanmasını içeren komisyon raporu  olarak gündemde görüşüldü. 

1.3 Milyarlık kredi için ASKİ’ye tam yetki

Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.ce teminat olarak alınacak idarenin gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal payların mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından  yüzde 40'ın dışında ve yüzde 100'üne kadar karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.ce İdaremize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, idare mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.ye ipotek vermeye, idarenin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.ye terhin ve temlik etmeye, idareye ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.ye rehin vermeye ASKİ Yönetim Kurulu'nun yetkili kılınması teklifine ait komisyon raporu yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

“Adana için her zaman destek vermeye hazırız”

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Cumhur İttifakı olarak Adana yapılacak işler için istenen kredi tekliflerine her zaman olduğu gibi yine destek verdiklerini söyledi. Konu Adana olunca Cumhur İttifakı’nın her zaman elini taşın altına koyduğunu dile getiren Demirdağ, alınacak kredi ile yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.