TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATB Başkanı Bilgiç: Tarım ürünlerinin tamamında fiyat istikrarsızlığı yaşanıyor

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, bölgede hasadı biten ve devam eden birçok ürünün fiyatlarındaki istikrarsızlığın, üreticileri mutlu etmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ATB Başkanı Bilgiç: Tarım ürünlerinin tamamında fiyat istikrarsızlığı yaşanıyor

ADANA (İLKHABER) - Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, girdi maliyetlerindeki aşırı artışa rağmen ürün fiyatlarındaki düşüşlerin endişe verdiğini belirtti.

ATB Başkanı Biliç, Adana Ticaret Borsası Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında bölgede hasadı biten ve devam eden birçok ürünün fiyatlarındaki istikrarsızlığın üreticileri mutlu etmediğini dile getirdi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ili etkileyerek insanlara ve ekonomimize verdiği büyük tahribat verdiğini ifade eden Bilgiç, "2023 yılının ikinci yarısında temennimiz, yaşanan sıkıntıların geride bırakıldığı, tarımda, gıdada, ticarette, sanayide ve ekonomide yeniden ayağa kalktığımız dönemin başlangıcı olmasıdır. Bu sıkıntıların kolay aşılamayacağının bilincindeyiz." dedi. 

"Bu sezon tarım ürünlerinin tamamında fiyat istikrarsızlığı yaşanmaktadır." diyen Bilgiç, şöyle konuştu:

"Bölgede hasadı yapılan soğan para etmediği için tarlada kaldı. Karpuz üretiminde Türkiye lideri olan Adana’da karpuz da para etmiyor. Buğday, geçen yılın altında bir fiyatta olduğu halde TMO’nun dışında alıcı bulmakta zorlanıyor. Üreticiler aynı sıkıntıları Ağustos ayında hasadı başlayacak Mısır ve Narenciyede yaşamamak için tedbir alma telaşındalar. Girdi maliyetlerindeki aşırı artışa rağmen ürün fiyatlarındaki düşüşler endişe veriyor. Üretici geleceğini göremiyor. Planlamasını rahat yapamıyor. Alın terinin ve emeğinin karşılığını alabileceğinden emin olamıyor. Bizler Adana Ticaret Borsası Yöneticileri olarak, yaşanan bu sıkıntıları aşma noktasında çözüm önerilerimizi alternatifleriyle her platformda dile getirmeye çalışıyoruz.”

ATB Meclis (1)-2

Bilgiç, hayat pahalılığının arttığı, alım gücünün her geçen gün düştüğü ülkemizde net 11.402 TL olan asgari ücretin yüksek bir rakam olmadığını da vurgulayarak, "Ancak iş hayatımızda yüksek istihdam sağlayan işletmelerimize asgari ücrete sağlanan vergi desteklerinin devletimiz tarafından artarak devam etmesi lazım. Aksi halde işsizlik oranı artabilir” diye konuştu.

“Ekmek fiyatı bir miktar artabilir”

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Osman Bağış, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Toprak Mahsulleri Ofisi'nin un fiyatları için uyguladığı regülasyon ile un fiyatlarında yüzde otuz’a yakın yükseliş olmuştur. Un fiyatı ve asgari ücretin artışı maliyeti arttırdığı için ekmekte küçük bir miktar artış beklenebilir. Buğday hasadı devam ediyor. Stoklar ülkemizin ihtiyacını karşılayacak durumdadır. Gelecek hasat dönemine kadar herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.