TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATB'nin "Cumhuriyet'in 100. yılı işlem hacmi hedefi" iki katına doğru ilerliyor

Adana'da 1913 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski ikinci borsası olan Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) "Cumhuriyet'in 100. yılı 25 milyar TL işlem hacmi hedefi" iki katına doğru ilerliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 12:57
Kaynak: ALİ GÜRELİ
ATB'nin "Cumhuriyet'in 100. yılı işlem hacmi hedefi" iki katına doğru ilerliyor

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, 1913 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski ikinci borsası olan Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) Cumhuriyet'in 100. yılı 25 milyar TL işlem hacmi hedefi'nin iki katına doğru ilerlediğini söyledi.

"Modern ve Teknolojik Entegre Ticaret Borsası Kompleksi Projesi" ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2019 yılında düzenlediği "Oda Borsalar Proje Yarışması"nda "Kurumsal Kapasite ve Altyapı Kategorisinde" 365 oda ve borsa arasında birinci olan Adana Ticaret Borsası, 110 yıldır ürettiği projeler ve faaliyetleriyle kentin tarım ve tarımsal sanayi sektörlerinde katma değer oluşturuyor.

Ulusal Ajans, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve diğer paydaşların katkıları ve iş birliğinde 14 ayrı proje yürüterek hem kent hem de bölge tarımı ve ticaretine katma değer oluşturan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, 2022-2026 görev dönemindeki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Yeni borsa kompleksi, elektronik alım-satım salonu, yetkili sınıflandırıcı merkez ve beş adet şube laboratuvarı, 50 bin ton mısır ve buğday depolama kapasiteli lisanslı depolar, idari bina ve tüccar ofisleri ile üye ve üreticilere kaliteli hizmet sunan Adana Ticaret Borsası, bu sayede yıllık işlem hacmini her geçen gün daha ileri düzeye taşıyor.

Önümüzdeki yıllarda 65 bin ton olan lisanslı depoların kapasitesini 115 bin ton seviyesine çıkaracak olan Adana Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, ATB olarak ekonomideki yaşanan sıkıntılara rağmen bölge tarım ve ekonomisine hizmet etmeye, lokomotif olmaya devam ettiklerini söyledi.

ATB'nin Cumhuriyetin 100. Yılı için belirlenen 25 milyar TL işlem hacmi hedefini neredeyse iki katına çıkaracak hale doğru ilerlediği bilgisi veren Bilgiç, "Bu başarı, Adana Ticaret Borsası Yönetimi, Meclis ve çalışanları olarak işlevimizi iyi bir şekilde yaptığımızı gösteriyor. Çünkü bu başarı hepimizin gayreti sonucu ortaya çıkıyor. Birlikteliğimiz olmasa başaramazdık. İnşallah 2024 yılı sağlık ve huzur içinde geçireceğimiz; Adana ekonomisine, Adana tarımına, Adana ticaretine Adana ticaret borsası olarak hep birlikte katkı sağlayacağımız bir yıl olur." dedi.

Bağış’tan küresel iklim krizi vurgusu

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış da iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarına dair mesajlar verdi. Bağış, "Küresel sıcaklık 2011 ile 2020 yılları arasında 1,1 santigrat derece yükseldi. Bu durum,  yağışlarda azalma ve akarsularda kuraklık, suya ulaşımda rekabet ve tarımsal mahsulde azalma gibi olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Ekonominin birçok sektörüne olumsuz yansıyacak bu durum tehlike sinyalleri veriyor. Bu tehlikeden korunmanın yolu da küresel iklim değişikliğine karşı alınan önlemlerin en iyi şekilde uygulanmasından geçiyor." diye konuştu.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.