Aves, 30 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisine güç veriyor

Türkiye’nin ham ayçiçek yağı tedarikinde ve üretiminde önemli rol oynayan Mersin merkezli Aves Enerji Yağ Gıda Sanayi A.Ş., 30 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisine güç veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Aves, 30 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisine güç veriyor

A>ydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Aves Enerji Yağ Gıda Sanayi A.Ş.Satış ve Pazarlama Direktörü Burak Eryasun, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından üye firmaların faaliyetlerini, hedeflerini, yatırımlarını daha yakından izleme ve değerlendirme amacıyla başlatılan proje kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, önemli açıklamalarda bulundu.

AKİB bünyesindeki Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ne (AHBİB) üye olduklarını anımsatan Burak Eryasun, uluslararası emtia ticaretinde 30 yılı aşkın deneyimi ve dünya üzerindeki şirketleri aracılığıyla Türkiye’nin ham ayçiçek yağı tedarikinde ve üretiminde büyük pay sahiplerinden olduklarını söyledi. 

Aves'in bitkisel yağların üretimi ve uluslararası ticareti, yem sektörü ham madde tedariki biyodizel üretimi, bitkisel yağ depolama, gayrimenkul sektörü, açık deniz gemi yükleme ve boşaltma platformunda “SAVKA” ile faaliyet gösterdiğini ifade eden Eryasun, "Aves olarak 30 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisine güç veriyoruz. 2023 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulumunu tamamladığımız yer fıstığı işleme tesisi ile yeni bir sektöre giriş yaptık." dedi.

Türkiye’nin en büyük tam entegre yağlı tohum ve biyodizel tesisinde yıllık 1 milyon ton üretim gerçekleştirdiklerini belirten Burak Eryasun, Safya markası ile günden güne ihracat pazarını çeşitlendirdiklerini vurguladı.

Turquality üst programına alındılar

Eryasun, Aves olarak ilk başvuruda direkt olarak Turquality üst programına alınmanın gururunu yaşamakla beraber global marka olma yolundaki hedeflerine adım adım yaklaşan Aves’in, paketli ayçiçek yağı dışında ihracatta mısır yağı, aspir yağı, dökme yağ, ayçiçeği çekirdeği fraksiyonları ve soya fasulyesi tohumu fraksiyonları ile ürün çeşitliliği oluşturduklarını kauydetti.

Bitkisel tohumların üretimi sırasında oluşan fatty asit, nört yağ ve küspe gibi yarı mamuller ile atık yağ geri kazanımından üretilmiş biyodizel ihraç ettiklerine de değinen Eryasun, karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmaya yönelik çalışmaları ile ilgili şöyle konuştu:,

"Aves’in karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmaya yönelik çevreci yatırımları öne çıkıyor. Bitkisel atık yağ toplama yatırımı sayesinde üretilen biyoyakıt ile karbon ayak izi, yeniden işlemeyle geri kazanılmış atık yağlarla su ayak izi konusunda doğaya verilen zararı en düşük düzeye indirgedik. Üretim tesisi içinde kojenerasyon yatırımlarıyla kullanımdan artan buharı elektrik enerjisine çevirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra ters ozmoz atık suyunun, yangın suyu olarak tekrar kullanılması, su soğutma kulelerinin blöf sisteminin otomasyonlu hale getirilerek fazladan harcanan su sarfiyatının azaltılması ve gereksiz su deşarjının önlenmesi konularında inisiyatif aldık."  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.