TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Vedat Işıkhan'dan Asgari Ücrete Ara Zam Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam tartışmalarına son noktayı koydu. İşçi ve işveren tarafının masada bir araya gelerek belirlendiğini vurgulayan Işıkhan, enflasyona olumsuz etkisi olacağına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Vedat Işıkhan'dan Asgari Ücrete Ara Zam Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yılın başında yapılan zamın, ikinci bir zamın yapılmayacağı şeklinde olduğunu belirten Işıkhan, yeni bir düzenlemenin enflasyona olumsuz etki yapabileceğini dile getirdi.

asgari ücrete ara zam

"Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak kullananlar art niyetli. Asgari ücretin belirlenmesi süreci bellidir. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını bir araya getirerek belirlenmesinde rol alıyoruz. Temmuz ayında artış yapılmayacağı göz önünde bulundurularak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Dengenin dışında bir artış yapılması, market ve mağazalarda etiket değişikliklerine yol açar ve bu da enflasyonu artırır. Biz kalıcı refahın peşindeyiz." şeklinde konuşan Işıkhan, ekonomik dengeyi korumanın önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, 1 Mayıs tartışmalarına da değinen Bakan Işıkhan, "1 Mayıs'ın resmi tatil olması olumlu bir gelişmedir. İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kutlamalara izin veriliyor. Taksim için bir yasak yok, çelenk konulabilecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.