TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Banka promosyonu almak isteyene büyük şok! Bu gerçeği kimse bilmiyordu

Emekli vatandaşlar, daha avantajlı promosyon tekliflerinden yararlanabilmek adına maaş hesaplarını farklı bankalara aktarmayı düşünüyorlar. Ancak, bu süreçte karşılaştıkları beklenmeyen bir sorun var: Mevcut kredi borçları. Bankacılık kuruluşları, emeklilerin mevcut kredi borçlarını ödemeden, maaş hesaplarını diğer bankalara transfer etmelerine müsaade etmiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
Banka promosyonu almak isteyene büyük şok! Bu gerçeği kimse bilmiyordu

Bankacılık sektörü, emekli müşterileri için promosyon miktarlarını artırdı. Fakat, emekliler daha cazip promosyon teklifleri sunan diğer bankalara geçmeye çalıştıklarında, mevcut kredi yükümlülükleri bir engel teşkil ediyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, NTV’ye yaptığı açıklamada, “Emekli kredisi kullanmış aylık faiz 1.05 kullandığı tarihte. Bugün diyor ki git öde onu. Onu ödeyebilmesi için başka bankadan yeni kredi alması lazım. Peki aylık faiz kaç? Yüzde 5 buçuk. Yani emekli promosyon almaya giderken kredi çekip eski bankasına faiz ödemek zorunda.” şeklinde konuştu.

Emeklilerin promosyon iadesi ve bankaların faiz talepleriyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez’in açıklamalarına göre, emekliler aldıkları promosyonları 36’ya bölerek, bankada geçirdikleri süre için hesaplamalar yapmalı. Ölmez, emeklilerin bankaya geri ödemesi gereken miktarın bu şekilde belirleneceğini belirtti. Ayrıca, bankaların iade edilmeyen tutarlar için tüketici kredisi faizi talep ettiğini ve mevcut hukuk sisteminin bu uygulamayı desteklediğini ifade etti. Emekliler, promosyon avantajlarını kullanırken, yüksek faiz oranlarına dikkat etmeli ve bu konuda bilinçli olmalıdır. Ölmez konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

“Burada tahsil edilecek para şudur. Aldığınız promosyonu 36’ya böleceksiniz. Bankada kaldığınız müddet için de o 36’yı 10 ile çarpacaksınız. Bu hakettiğiniz paradır. Hakettiğiniz parayı aldığınız promosyondan düşünce bankaya geri ödemeniz gereken para da budur” ifadelerini kullanan Ölmez açıklamasına, “Banka burada sen bu parayı faizsiz kullandın deyip benden tüketici kredisi faizi alıyor. Bunu hukukumuz da haklı gördü. Fakat uygulanan faiz bugünkü tüketici kredisi faizi. Yani yüzde 6’lar. Promosyonun önemli bir kısmını faiz olarak ödüyorsunuz” şeklinde eklemeler yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.