TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa İstanbul'dan haftanın ilk açıklaması: 4 hissede tedbir başlıyor

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca CATES, VRGYO, YYAPI ve KARYE hisselerinde tedbir uygulanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
Borsa İstanbul'dan haftanın ilk açıklaması: 4 hissede tedbir başlıyor

Borsa İstanbul, haftaya tedbirle başlayacak hisseleri duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu kararı çerçevesinde devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, CATES, VRGYO ve YYAPI payları, 05/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 04/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Ayrıca, KARYE paylarında ise bugünden itibaren 04/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

Bu hafta tedbirleri kalkacak hisseler arasında ise 7 Şubat Çarşamba günü, SNICA payına uygulanan kredili işlem yasağı tedbiri ve PAPIL payına uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri, seans sonunda kalkmış olacak. 9 Şubat Cuma günü ise BEGYO, PAMEL, BRKVY ve IDEAS payları için uygulanan kredili işlem yasağı tedbiri için son gün olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.