TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa İstanbul, tedbirlerle güne başlayacak hisseleri açıkladı

Borsa İstanbul, bugün itibarıyla 4 hissenin çeşitli tedbirlerle güne başlayacağını duyurdu. Ayrıca, bu hafta itibarıyla 7 hisseye uygulanan tedbirlerin kaldırılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
Borsa İstanbul, tedbirlerle güne başlayacak hisseleri açıkladı

Bugün Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalara göre, 4 hissenin güne çeşitli tedbirlerle başlayacağı bildirildi. Bu hafta itibarıyla 7 hisseye uygulanan tedbirlerin kalkacağı açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ALVES, KIMMR ve VKING payları, bugün seans başından 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

YAYLA payları ise bugünden itibaren 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

Bu kapsamda, ilgili paylarda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

BU HAFTA İTİBARIYLA TEDBİRLERİ KALKACAK HİSSELER

Öte yandan, bir aydır tedbirli işlem gören hisseler arasında yer alan MEGMT payına uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, bugün seans kapanışı itibarıyla sona erecek.

13 Mart Çarşamba günü, MIPAZ ve PKART için uygulanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri; KARYE payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri gün sonunda sona erecek.

14 Mart Perşembe günü, REEDR ve MARBL paylarına uygulanan kredili işlem yasağı; DOFER payına konulan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri için son gün olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.