SON DAKİKA
Hava Durumu

Bybit’e siber saldırı: 1,5 Milyar dolarlık kripto çalındı

Kripto para borsası Bybit, büyük çaplı bir hack saldırısına uğradı. Hackerlar, 401 binden fazla Ethereum (ETH) ve türev varlıkları ele geçirirken, toplam kaybın 1,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2025 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2025 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
Bybit’e  siber saldırı: 1,5 Milyar dolarlık kripto çalındı

Kripto para piyasalarının önde gelen borsalarından Bybit, büyük çaplı bir siber saldırıya uğradı. Bybit CEO’su Ben Zhou, saldırıyı doğrularken, şirketin soğuk cüzdanlarının güvende olduğunu belirtti. İlk belirlemelere göre, hackerlar toplamda 401 binden fazla Ethereum (ETH) ve çeşitli ETH türevlerini ele geçirdi. Çalınan varlıkların toplam değerinin yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Saldırı sonrası piyasalar sert düşüş yaşarken, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında gerileme görüldü. Zhou, saldırının Safe kaynaklı bir sahte arayüzle gerçekleştirildiğini açıklarken, Bybit’in kullanıcı fonlarını karşılayabilecek mali güce sahip olduğunu vurguladı.

Bybit CEO’su Hack detaylarını açıkladı

Ben Zhou, saldırının nasıl gerçekleştiğine dair detayları paylaştı. Zhou'ya göre, Bybit’in çoklu imza sistemine sahip ETH soğuk cüzdanından sıcak cüzdana transfer sırasında imza yetkisine sahip kişilere Safe şirketi kaynaklı sahte bir arayüz gösterildi. Bu sahte arayüz üzerinden imzalanan mesaj, soğuk cüzdanın akıllı sözleşme yapısını değiştirdi ve hackerların cüzdanın kontrolünü ele geçirmesine yol açtı.Zhou, para çekme işlemlerinin normal şekilde devam ettiğini belirtirken, hackerın çalınan ETH’leri izlerini kaybettirmek için farklı adreslere böldüğü tespit edildi. Şu ana kadar 39 farklı adrese 10’ar bin ETH gönderildiği bildirildi.

"Bybit kullanıcılarının taleplerini karşılayabiliriz"

Yaşanan hack olayının ardından Bybit CEO'su Ben Zhou, "Bugün tüm Bybit kullanıcıları aynı anda para çekmek istese bile, talepleri karşılayabilecek durumdayız. Bu hack olayının yaklaşık 400 bin ETH’lik bir kısmı etkilemiş olmasına rağmen, Bybit hazinesinden bu tutarı karşılayabiliyoruz. ETH açığını kapatmak için şu aşamada alım yapmıyoruz. Ortaklarımızdan aldığımız destekle çalınan ETH miktarının yaklaşık yüzde 80'ini karşılayabilecek bir köprü kredisi sağladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.