TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canlı kurban fiyatları  13 Haziran’da açıklanacak

Kasaplar Odası Başkanlığı canlı küçük ve büyükbaş hayvan fiyat tespit komisyonunun 13 Haziran’da toplanacağını ve kurbanlık fiyatlarını belirleyerek kamuoyuna açıklamayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Canlı kurban fiyatları  13 Haziran’da açıklanacak

Bayram BULUT/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Kasaplar Odası Başkanlığı canlı küçük ve büyükbaş hayvan fiyat tespit komisyonunun 13 Haziran’da toplanacağını ve kurbanlık fiyatlarını belirleyerek kamuoyuna açıklamayacağını belirtti.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla canlı küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları vatandaşların merak konusu oldu. Sosyal medyada üzerinden, haber sitelerinden ve daha birçok alandan vatandaşlar canlı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan kilogram fiyatlarını araştırıyor. Henüz daha fiyat tespit komisyonu toplanmamışken sosyal medya üzerinden zaman zaman bu fiyatlar ile ilgili paylaşımlar yapılıyor.

YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLERİN FİYAT AÇIKLAMALARINA İTİBAR ETMEYİN

Yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılan fiyat paylaşımları gerçeği yansıtmazken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, fiyat araştırması yapan vatandaşları uyardı. Kasaplar Odası Başkanlığı canlı küçük ve büyükbaş hayvan fiyat tespit komisyonunun henüz toplanmadığını belirten Yağmur, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini dile getirdi.

13 HAZİRAN’DA TOPLANACAK

Fiyat tespit komisyonunun 13.06.2023 tarihinde resmi kurumlarda toplanıp belirleneceğinin altını çizen Yağmur, “İlimiz genelinde büyükbaş ve küçükbaş canlı kilogram birim fiyatları 13.06.2023 tarih ve saat 13.00 de resmi kurumlarca adana Kasaplar Odası Başkanlığı Fiyat Tesbit Komisyonunca belirlenecektir. Dernek ve benzeri gibi sosyal medyada paylaşılan asılsız yetkisiz kişi ve kişilere itibar edilmemeli. Asıl fiyat komisyondan çıkacak karar sonrasından belli olacak. O zamana kadar vatandaşlar sabırlı olmalılar. Her söylenene inanmamalılar” dedi.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN BULMADA ZORLUK YAŞANIYOR

Kurban bayramı öncesi küçükbaş ve büyükbaş hayvanların stoklayanların olduğunu dile getiren Yağmur, “Şuanda kasaplarımız kesecek hayvan bulamıyor. Et ve süt kurumundan büyükbaş eti almak zorunda kalıyorlar. Büyükbaş hayvan bulunmadığı için buna yöneldi. Kurban bayramından sonra hayvanların tekrar piyasaya çıkmasıyla, kasaplarımız büyükbaş hayvan bulmada zorluk yaşamayacaklardır” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN SORULARINIDA YANITLADI

Yağmur, vatandaşların semte göre fiyat değişikliğinin sorularını da yanıtladı. Kasaplarda etin kilo gram fiyatının farklılık göstermesinin nedenini de anlatan Yağmur, “Kasaplarımızda et fiyatları evet farklı olabiliyor. Nedenini size şöyle izah edeyim. Her semtte esnaflarımızın giderleri farklı oluyor. Örneğin bir semtte verilen dükkan kirası fiyatı başka semtteki dükkan kirasına göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle esnaflarımız kendilerini kurtarması için et fiyatlarında küçük çaplı fiyat değişikliği yapabiliyor. Bu diğer giderler içinde geçerli. Yani fiyatların farklı olmasının nedeni bundan kaynaklı” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.