TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova'da 'kış hazırlıkları' başladı

Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden olan Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin ev hanımları tarafından kış aylarında tüketilmek üzere hazırlanması işlemleri başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova'da 'kış hazırlıkları' başladı

Ali GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Yılın 12 ayı yörenin ve ülkenin tarımsal üretiminin önemli bölümünü karşılayan Çukurova'da yetiştirilen meyveden sebzeye birçok ürün, kış aylarında tüketilmek üzere kurutmalık, salça ve konservelere dönüştürülüyor.

Çukurova'da kış hazırlıkları başladı-2

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayan Çukurova'nın tarımsal üretimindeki rolü, yarattığı iş gücü ve ihracat sayesinde, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunuyor.  Sebzeden meyveye, pamuktan hububatta, yer fıstığından zeytine kadar ülke üretiminin önemli miktarını karşılayan Çukurova yöresindeki ürünler, şu günlerde aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan ev hanımlarının hünerli ellerinde kış aylarında tüketilmek üzere işleniyor.

Çukurova'da kış hazırlıkları başladı-3

Hamarat ev hanımları, semt pazarları ve hallerden alınan ürünleri kurutmalık, salça ve konserve gibi ürünlere dönüştürerek soğuk kış günlerinde tüketilmek üzere raflara dizip, derin donduruculara yerleştiriyor. Sebze ve meyvelerden yapılan ürünlerin dışında, peynir pazarlarından alınan taze ürünlerden de salamura ve basma peynir hazırlanıyor. Artan girdi maliyetleri nedeniyle fiyatları sürekli yükselen ürünlerin evlerde kışlık olarak hazırlanması, aile bütçesine de önemli katkı sağlıyor.

Çukurova'da kış hazırlıkları başladı-4

ÇUKUROVA'DA BOL ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir de Çukurova'nın zengin bir ürün desenine sahip olduğunu söyledi.

Çukurova'da kış hazırlıkları başladı-5

Karpuz, şeftali, kayısı, üzüm, limon, buğday ve pamuk gibi ürünlerin ilk hasadının bu yörede yapıldığını ifade eden İncefikir, "Yılda neredeyse 3 ürün veren yöremiz, meyvenin hemen hemen her çeşidi, bunların yanı sıra patlıcan, salatalık, biber, domates, marul, kabak, barbunya, acebek ve taze fasulye gibi çok çeşitli ürün desenine sahip. Bu ürünler yaz aylarında tüketildiği gibi, geleneksel olarak işlenerek kış aylarına taşınıyor" dedi.

Çukurova'da kış hazırlıkları başladı-6

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.