TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı bayram ikramiyesi için zam müjdesini verdi! %50 zam!!!

Emeklilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselteceğiz” diyerek müjdeyi verdi. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli ikramiyesini EYT’liler de alacak mı? Detaylar işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı bayram ikramiyesi için zam müjdesini verdi! %50 zam!!!

Emekli vatandaşlar tarafından büyük gündem konusu olan bayram ikramiyesi zam haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Ordu mitinginde verildi. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıklayarak merak konusu olan soruya açıklık getirdi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Partisinin Ordu mitinginde emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli vatandaşlar tarafından büyük gündem konusu,  konusu olan bu soruya açıklık getirdi. Erdoğan’dan gelen bu açıklama sonrasında ise, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki defa emekli maaşlarına ek olarak ödeme alan emekli vatandaşlar, 2024 bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği sorusuna yanıt aramaya başladı. 2024 yılı emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi şu şekilde;

2024 Ramazan Bayramı’nın, 10 Nisan ila 12 Nisan tarihleri arasında olması sebebiyle, bayram ikramiyelerinin bayramdan önceki hafta olan 1 Nisan ila 9 Nisan arasında ödenmesi beklenirken, Kurban Bayramı ikramiyesinin kurban bayramı öncesindeki son hafta yani 10 haziran ila 15 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Bu durum da tüm emekliler 2024 yılının ilk ikramiyesini 1-9 Nisan tarihleri arasında almış olacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Emekli bayram ikramiyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, ölüm aylığı, malullük aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan kişiler.

Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilere hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılacaktır.

Mevcut durumda, emekli olmayan, EYT’lilerin, bayram ikramiyesi ödemesini hak etmesi için en geç 31 Mart 2024’e kadar emeklilik dilekçesini SGK’ya bildirmesi gerekmektedir. 1 Nisan’da başvuru yapan EYT’lilere, Ramazan bayram ikramiyesi ödemesi yapılmayacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.