TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremden etkilenen küçük esnafa hibe desteği

İsveç hükümetince desteklenen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğiyle düzenlenen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Adana'da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
Depremden etkilenen küçük esnafa hibe desteği

Bayram BULUT- Abdurrahim SAĞ

ADANA (İLKHABER)-İsveç hükümetince desteklenen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğiyle düzenlenen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Adana'da yapıldı.

İsveç Hükümeti tarafından desteklenen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Adana Sanayi Odası İş birliği ile düzenlenen, “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında başvuru ve mülakat süreçleri tamamlandı. Hibe Programı ile depremden etkilenmiş farklı sektörlerde 105 küçük işletmeye toplam 8 milyon 305 bin TL geri ödemesiz hibe verilmesine karar verildi. Bu kapsamda UNDP Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın katılımıyla lansman programı gerçekleşti. 

DSC_0030
 
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, ADASO'da düzenlenen etkinlikte, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenlere dokunmaya çalıştıklarını  belirtti. Deprem bölgesinde 10 milyon dolar desteği hayata geçireceklerini vurgulayan Vinton, “4 bin 600 işletmeyi destekliyor olacağız. Bu rakamlar küçük gelebilir. Günün sonunda o kadar büyük bir felaketle karşı karşıyayız ki bahsettiğimiz bütçeler işletmelerin yeniden ayağa kalkması için sadece bir kıvılcım olarak değerlendirilebilir. Küçük işletmelere yapılan yatırımlar, uzun vadede ekonominin çarkının dönmesi için de önemli yatırımlar olarak kendini göstermekte. Bugün küçük desteklerle başladık. Bunun çok daha büyük olmasını arzu ederdik. Bunun daha da büyütülmesi için küçük işletmelerin önemini de göz önünde bulundurduğumuzda elimizden gelen çabayı gösteriyor olacağız. Deprem felaketinin büyüklüğünü düşündüğümüzde toparlanmamız için aslında uzun bir yolumuz var. Bu uzun yolumuzda işletmelere yönelik farklı programları da hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Farklı kaynakları hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 Adana Sanayi Odasıyla biz uzun yıllardır projeler yürüttüklerini anlatan Vinton, “İşbirliğimizi çok uzun yıllardır devam ediyor ve kendisini bu programlara göstermiş olduğu işbirliği nezaketinden dolayı bizim için sarf ettiği güzel sözlerden dolayı teşekkür  ediyorum  başkanımıza. Deprem Adana'yı çok fazla derinden etkilememiş olsa da, Adana diğer iller kadar yıpranmamış olsa da mutlaka hem psikolojik olarak hem ekonomik olarak Adana'da aslında bu depremden etkilendi ve belirtmiş olduğumuz gibi bu o kadar büyük bir felaketten etkilenmemek mümkün değil. Bununla ilgili toparlanma çalışmalarına katkı vermek için Adana'da elinden geleni yaptığını gösteriyor bize zaten. Adana'da da 106 işletmeyi şu anda destekliyoruz. Biz şuna inanıyoruz küçük işletmeler ekonominin kalbidirler ve küçük işletmelere yapılan yatırımlar uzun vadede aslında ekonominin çarkının dönmesi için de önemli yatırımlar olarak kendini göstermekte. Biz bugün bu küçük desteklerle başladık. Biz bunu çok daha büyük olmasını tabii ki arzu ederdik”diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise, Adana'da 106 işletmenin destekten yararlanacağını ifade etti. Bu tür hibelerin, özellikle küçük işletmeler için önemli bir canlandırıcı unsur olacağının dile getiren Kıvanç, “Bu hibeler, işletmelerin ayakta kalmasına ve hatta büyümesine yardımcı olarak istihdamı artırabilir ve bölgedeki ekonomik dengenin sağlanmasına katkıda bulunabilir. Ayrıca, işletmelerin yeniden yatırım yapma ve gelişme fırsatlarını değerlendirmelerine olanak tanıyarak ekonomik büyümeyi tetikleyebilir. Toplam 11 ilde bu desteklerin ekonomiye katkısının çok kısa sürede ortaya çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında, Adana'da başvuru ve mülakat süreci tamamlanan 106 işletmeye 8 milyon 305 bin lira hibe verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.