TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgazda Şubat tarifesi açıklandı! Doğalgaza zam mı var? BOTAŞ'tan açıklama geldi!

BOTAŞ, şubat ayı itibarıyla doğalgaz fiyat tarifelerinde değişiklik olmayacağını duyurdu. Peki, fiyatlar ne şekilde güncellendi?

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
Doğalgazda Şubat tarifesi açıklandı! Doğalgaza zam mı var? BOTAŞ'tan açıklama geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şubat ayında mesken ve sanayi abonelerine yönelik doğalgaz satış tarifelerinde bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, hem mesken hem de sanayi abonelerinin tarifelerinde sabitlik sürdürülecek.

Buna göre, şubat ayında BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira ödeyecek.

Elektrik üretim amaçlı kullanıcılar için doğalgaz fiyat tarifesi ise 1000 metreküp için 12 bin lira olarak açıklandı. Fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.