TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşlarında hesap değişti! En düşük emekli maaşında yeni rakam sızdırıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları, emekli maaşlarına dair beklenen açıklamayı yaptı. SGK uzmanı Emin Yılmaz, emekli maaşlarını etkileyen detayları içeren net rakamları kamuoyuyla paylaştı. İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
Emekli maaşlarında hesap değişti! En düşük emekli maaşında yeni rakam sızdırıldı!

Ülke genelinde milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber sonunda geldi. SGK uzmanı Emin Yılmaz, emekli maaşlarına ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Ocak ayında gerçekleşen %49,25’lik maaş artışı, 6.700 Türk Lirası’nın altında temel aylığı olan emeklileri maalesef kapsamadı. Bu durum, en düşük emekli maaşının 10.000 Türk Lirası olarak belirlenmesine neden oldu.

“EMEKLİ MAAŞLARINA ,05 ORANINDA ZAM GELİYOR!”

Emekli maaşlarında hesap değişti! En düşük emekli maaşında yeni rakam sızdırıldı! 2

Pek çok emekli, günümüzdeki açlık sınırının 16.000 Türk Lirası olduğu bu dönemde maaşlarının yetersiz olduğunu dile getiriyor. Bu taleplere yanıt ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Temmuz ayında emeklilerin taleplerini karşılayacaklarını açıkladı.

6 aylık enflasyon verilerine dayanarak maaş artışı tahmini yapan Yılmaz, A Haber’de yaptığı açıklamada Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon oranlarının toplamında ,05’lik bir zam kesinleştiğini belirtti. Bu durumda, emeklilere şu an için 1.710 Türk Lira’lık bir artışın garantilendiğini ifade etti.

Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre, Ocak ve Haziran aylarındaki enflasyonun %24 civarında olması bekleniyor. Bu doğrultuda en düşük emekli maaşının 12.500 Türk Lirası veya 15.000 Türk Lirası civarında olabileceği öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklama, emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zammı netleştirecek ve bekleyen emekliler için önemli bir adım olacak. Kamuoyu, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi adına yapılacak olan bu gelişmeleri merakla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.