TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliler hüsrana uğradı

SSK ve Bağkur emeklileri, torba yasada emeklilerle ilgili maddenin TBMM'de kabul edildiği son dakikaya kadar değişiklik olur umuduyla bekledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, söz konusu maddenin görüşülmesinden önce TBMM'ye gideceği haberi ile umutları artan emekliler, zam oranının yüzde 25 olarak kesinleşmesiyle hayal kırıklığı yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emekliler hüsrana uğradı

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilişkin maddenin değişiklik yapılmadan TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle, daha fazla zam bekleyen emekliler hüsrana uğradı. 

Milyonlarca emeklinin maaşlarında günün koşullarına göre beklediği artış müjdesi, TBMM'de çıkmadı. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenleme, değişiklik yapılmadan TBMM Genel Kurulu'nda yüzde 25 oranında kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda zammı düzenleyen 18. madde görüşülürken CHP milletvekillerinin emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önergesi reddedildi. MHP milletvekilleri de CHP ve SP önergelerine AKP'yle birlikte hareket etmeyerek, karşı oy kullanmadı.

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilişkin madde, değişiklik yapılmadan TBMM Genel Kurul’da kabul edildi. Böylece emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 25 oldu.

UMUTLA BEKLEDİLER

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, söz konusu maddenin görüşülmesinden önce TBMM'ye gideceği haberi ile umutları artan emekliler, zam oranının yüzde 25 olarak kesinleşmesiyle hayal kırıklığı yaşadı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Partisinin grup toplantısında "Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur: 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.