ENAG’a göre enflasyon yıllık yüzde 68,68

Bağımsız akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), haziran ayında enflasyonun aylık yüzde 3,05 arttığını, yıllık bazda ise yüzde 68,68 olarak ölçüldüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2025 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2025 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
ENAG’a göre enflasyon yıllık yüzde 68,68

Bağımsız ekonomist ve akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE), haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,05 artış gösterdi.

YILLIK ENFLASYONDA DÜŞÜŞ

ENAG’ın hesaplamalarına göre yıllık enflasyon ise yüzde 68,68 seviyesinde gerçekleşti. Bu oran, mayıs ayında açıklanan yüzde 71,23’lük yıllık enflasyona göre bir miktar gerileme gösterdi.

Hatırlanacağı üzere ENAG, mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 3,66, yıllık enflasyonu ise yüzde 71,23 olarak duyurmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.