TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdemoğlu Holding Başkanı'ndan sürpriz öneri: Bence bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var

Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, sürpriz öneri Servet Vergisi'ne ihtiyaç var. Erdemoğlu'nun Servet Vergisi önerisi ve getirilme ihtimali üzerine detaylı bir bakış işte haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
Erdemoğlu Holding Başkanı'ndan sürpriz öneri: Bence bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var

Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, sürpriz bir açıklamayla "Servet Vergisi" önerisinde bulundu. Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesin yüzde 1 Servet Vergisi ödemesini savunan Erdemoğlu, bu vergiyle elde edilecek kaynakların İstanbul depremine hazırlık için kullanılabileceğini ifade etti.

Ekonomim Gazetesi'nden Vahap Munyar'a konuşan Erdemoğlu, servet vergisi önerisini "kişisel görüşü" olarak nitelendirdi. Önerisine ilişkin olarak, yüzde 1'lik servet vergisinin toplamda 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanmasını sağlayabileceğini belirtti. Bu miktarın önemli bir kısmının deprem riski altındaki İstanbul'un hazırlık çalışmalarına aktarılması gerektiğini vurguladı.

ERDEMOĞLU HOLDİNG BAŞKANI'NDAN "SERVET VERGİSİ" DESTEKLİ ÖNERİ

Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Ekonomist Vahap Munyar'a yaptığı açıklamada, ekonomik krizin gelir dağılımını ciddi şekilde bozduğunu belirterek "Servet Vergisi"ne olan ihtiyaca dikkat çekti.

Erdemoğlu'nun formülü şu şekildeydi: Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan her bireyden yüzde 1 Servet Vergisi alınmalı. Vergiye tabi olanların varlıklarının 6 milyon liralık kısmı muafiyet kapsamına alınmalı. Varlık hesaplamasında arsadan bina ve konuta, şirketten hisse senedi, tahvil, bankadaki paraya kadar her şeyin dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Öneriye göre, 6 milyon liranın üzerindeki varlıklardan alınacak Servet Vergisi 24 ay veya 36 ay taksitle tahsil edilmeli. Bu sayede toplanacak kaynağın 150 milyar doları bulması öngörülmektedir.

Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu

ERDEMOĞLU'NUN SERVET VERGİSİ ÖNERİSİNE İLİŞKİN DETAYLAR VE KAYNAK KULLANIMI PLANI

İbrahim Erdemoğlu, önerdiği Servet Vergisi ile toplanacak 150 milyar dolarlık kaynağın şeffaf ve denetime tabi bir fon içinde tutulmasını ve harcanmasını önerdi.

Erdemoğlu'nun planı şu şekilde öngörülmektedir: Toplanacak 150 milyar dolar bütçe dışında, şeffaf, denetime tabi ayrı bir fonda tutulacak. Bu fonun 50 milyar doları 6 Şubat depremi kapsamında etkilenen 11 il için harcanacak. Geri kalan 100 milyar dolar ise başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nin kentsel dönüşüm projeleri için kullanılacak.

Erdemoğlu, Servet Vergisi önerisini "kişisel görüşüm" olarak tanımlayarak açıkladı. Yüzde 1 veya 2'lik bir Servet Vergisi'nin kimseyi zorlamayacağını belirtti ve örnek olarak, 1 milyar dolarlık bir şirkete sahip olan bir kişinin yüzde 1'den 10 milyon doları 24 ayda rahatlıkla ödeyebileceğini ifade etti.

Daha sonra ek olarak, dar gelirlilerin durumunun önemine vurgu yaparak, "Hepimiz aynı gemideyiz. Yüzde 1 Servet Vergisi ödeyelim, 150 milyar doların toplanmasını sağlayalım. Ancak kaynağın kullanımını teknik bir ekip yönetmeli, harcanan her kuruşun nereye gittiğini herkes rahatlıkla görebilmeli." dedi.

Servet Vergisi'nin getirilmesi veya getirilmemesi konusu oldukça tartışmalı ve çok sayıda faktöre bağlıdır. Birçok ülke, ekonomik dengeleri sağlamak, gelir dağılımını düzenlemek veya özel projeler için kaynak sağlamak amacıyla Servet Vergisi gibi vergi türlerini uygulamaktadır. Ancak, bu tür vergilerin uygulanmasıyla ilgili birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır.

Öncelikle, Servet Vergisi'nin uygulanmasıyla ilgili politik, ekonomik ve sosyal etkilerin dikkatlice değerlendirilmesi gerekir. Verginin adil bir şekilde uygulanması, toplumda güvenin korunması ve verginin kaynakları doğru yönlendirerek ekonomik fayda sağlaması önemlidir.

İş dünyasından gelen bir çağrı, hükümetin bu konuda daha dikkatli bir şekilde düşünmesine neden olabilir. Ancak, Servet Vergisi'nin uygulanmasıyla ilgili kararların sadece iş dünyasının görüşleriyle değil, geniş bir yelpazedeki toplumsal paydaşların ve uzmanların görüşleriyle de dengelenmesi gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.