TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 61 milyon TL ceza!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar dahil olmak üzere toplam 61 milyon TL ceza kesti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 61 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 2023 yılında tespit ettiği fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemlerine karşı sert bir şekilde mücadele ettiği vurgulandı. Kurul tarafından bu dönemde işletmelere toplamda 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Son olarak 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ise başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere, otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar incelendi.

Bu kapsamda, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yapılan açıklamada, "Piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Bu kararlı tutumla, tüketicilerin haklarının korunması ve piyasalardaki adil rekabet ortamının sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.