TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fed'in faiz kararı açıklanıyor: Altın ve piyasaları nasıl etkileyecek?

Bugün yatırımcılar, Kapalıçarşı'ya yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatlarını yakından takip ediyorlar. Ancak en büyük merak konusu, altın fiyatlarının ne olacağı. Piyasaları etkileyecek önemli bir gün geldi çattı! ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı bugün saat 21.00'de açıklanacak. Bu karar, piyasalarda büyük bir hareketlilik yaratacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
Fed'in faiz kararı açıklanıyor: Altın ve piyasaları nasıl etkileyecek?

Altın ve döviz piyasası, beklenen gün için hazır. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı açıklanıyor. Ancak altın piyasasındaki son dakika gelişmeleri bununla sınırlı değil. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde vatandaşların talebi rekor seviyelere ulaşırken, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mart ayı için faiz kararını açıklayacak olması da dikkat çekiyor. Peki, gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? İşte altın tahminleri ve haberin detayları…

FED'in faiz kararı, küresel ölçekte haftanın en önemli konusu olmaya devam ediyor. Toplantı TSİ 21.00'de sonuçlanacak ve Başkan Powell, 21.30'da kameraların karşısına geçecek. Piyasalarda faizlerin sabit tutulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Birkaç ay öncesine kadar ise Mart ayında ilk faiz indiriminin beklendiği güçlü bir beklenti vardı.

Ancak enflasyon başta olmak üzere makroekonomik verilerin ortaya koyduğu tablo ve Fed yetkililerinden gelen söylemler, bu beklentinin değişmesine neden oldu. Mevcut durumda, ilk faiz indirimi beklentisi Haziran ayına ötelenmiş durumda. Ancak bir hafta önce yüzde 60'ın üzerinde seyreden indirim ihtimalinin bu seviyenin altına gerilemesi dikkat çekiyor. Dolayısıyla tahminler Haziran ayını işaret etse de bu konuda tam bir netlik olduğunu söylemek güç.

MAYIS AYI İÇİN KARAR BELİRLEYİCİ OLACAK

Bugünkü toplantıda Fed’in güncel projeksiyonlarını da açıklayacağını düşünürsek, piyasalar faiz indiriminin zamanlamasına dair daha fazla fikir sahibi olabilir. Nisan ayında Fed toplantısı olmaması, Mayıs ayında alınacak kararın önemini artırıyor. Eğer bugün bir faiz indirimi sinyali alınmazsa, büyük ihtimalle Mayıs ayında da faizlerin sabit tutulacağı netleşmiş olacak.

ONS ALTIN İÇİN SAAT 21.30 SONRASI TAHMİNLER

Fed faiz kararı gününde ons altın fiyatı 2.158 dolar seviyesinde hareket ediyor. Uzmanlar, faiz indirim beklentilerinin ya da büyüklüğünün azalmasıyla altın fiyatlarında geri çekilme görülebileceğini belirtiyor. "Beklentilerin değişmemesi (2024 yılı için 75 baz puan indirim) ile birlikte şahin olmayan bir Fed görmemiz halinde altın fiyatlarında yukarı yönlü seyrin devam etmesi beklenebilir" şeklinde yorum yapıyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.