TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ford Otosan, Romanya'da seri üretime geçti

Ford Otosan'ın Romanya'daki otomotiv fabrikası, 2023 yılının sonunda seri üretime geçerek, Koç Holding'in desteğiyle yeni nesil Courier'nin üretimini üstlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
Ford Otosan, Romanya'da seri üretime geçti

2022 yılında yaptığı anlaşma ile yurt dışı operasyonlarını güçlendirmek için Romanya'da 500 milyon euroluk bir yatırımda bulunacağını belirten Ford Otosan, bu hedef doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin otomotiv fabrikası, 2023 yılının sonunda ilk üretimini gerçekleştirirken, Koç Holding'in önemli isimleri Rahmi Koç ve Ali Koç'un imzaladığı ilk parti araçların ardından fabrikada son haftalarda seri üretime geçildiği öğrenildi.

Craiova'nın Ford Otosan üretim ağına dahil olmasıyla, tasarımını ve mühendisliğini Ford Otosan’ın üstlendiği yeni nesil Courier’nin içten yanmalı van ve kombi versiyonlarının Koç Holding'e bağlı Ford Otosan tarafından Romanya'da üretileceği açıklanmış ve şirketin bu yatırım için 490 milyon euronun üzerinde kaynak aktaracağı öğrenilmişti.

2023 yılının Eylül ayında ilk parti üretimi kontrol için fabrikayı ziyarette bulunan Rahmi Koç ve Ali Koç, hazırlanan ilk üretime imza atmış ve yakında seri üretime geçileceğini duyurmuştu. Son günlerde Tat Gıda'nın yüzde 49'luk hisse payını yaklaşık 75 milyon dolara satan ve Antalya'da büyük bir hastane grubunu satın alan Koç Grubu, Avrupa ve Mısır gibi coğrafyalarda yeni atılımlara girişmesiyle gündeme geliyor.

Ford Otosan, Romanya'da seri üretime geçti 2

KOÇ HOLDİNG, ROMANYA'DAKİ FORD OTOMOTİV FABRİKASI'NDA SERİ ÜRETİME GEÇTİ

Koç Holding, Romanya'da faaliyete geçirdiği Ford Otomotiv Fabrikası'nda önemli bir kilometre taşına ulaştı. Türkiye'de de büyük ilgi gören modellerin üretileceği fabrikada çalışmalar hızla devam ederken, Koç Grubu'nun Balkan coğrafyasında yeni fabrikalar açıp açmayacağı ise merak konusu olarak gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ford Otosan ana ortağı Ford Motor Company’e ait Romanya’daki fabrikanın alımını tamamlayan Koç Holding, elektrikli araçların da üretileceği fabrikaya üç yılda 490 milyon euro yatırım yapacağını açıklamıştı. Mart ayında yapılan açıklamada toplam üretim kapasitesinin yılda 900 bin araca yükseleceği belirtilirken, şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada tesis için alış bedelinin 625 milyon euro olarak kaydedildiği bildirilmişti. Seri üretime geçilmesiyle birlikte, fabrikanın Türkiye'deki popüler modellerin üretiminde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.