SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleceği tasarlayan projeler AOSB’de yarıştı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması, Türkiye genelinden 182 projenin katılımıyla üniversite-sanayi iş birliğine örnek olan görkemli bir ödül töreniyle sona erdi. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, inovasyonun ve girişimciliğin ekonomik kalkınmadaki kritik rolüne vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2025 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2025 11:37
Kaynak: BÜLTEN
Geleceği tasarlayan projeler AOSB’de yarıştı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) gelenekselleştirdiği ve bu yıl beşincisini düzenlediği Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması, bilim ve sanayiyi buluşturan görkemli bir ödül töreniyle taçlandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki 62 üniversiteden 182 projenin başvurduğu yarışma, üniversite-sanayi iş birliğine güçlü bir örnek sunarken, yenilikçi fikirlerin üretimle buluşmasına da zemin hazırladı. AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen ve iş dünyasından akademiye, kamu temsilcilerinden öğrencilere kadar geniş bir katılımcı profiline ev sahipliği yapan törende toplam 750 bin TL değerinde ödül sahiplerini buldu. Törene,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp, ATÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haşim Kelebek ve Prof. Dr. Neşe Yalçın, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dardağan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli, KOSGEB İl Müdürlüğü temsilcileri, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Fatih Kurt, TSE Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet Ergün, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rızvan Erol, ATÜ TTO yöneticileri, bölge üniversitelerinin farklı fakültelerinden dekanlar, akademisyenler, sanayiciler, yarışma katılımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Girişimcilik, ekonomik kalkınmanın anahtarıdır”

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “Bu hafta aynı zamanda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığımız bir hafta. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Bizler de bu inançla genç zihinlere fırsatlar sunmak, onları cesaretlendirmek zorundayız. Bu dünyada ayakta kalmak, gelişmek ve lider olmak için inovasyon artık bir lüks değil, zorunluluktur. Girişimcilik ruhu, ülkemizin ekonomik kalkınması için hayati bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

AOSB’nin yalnızca bir üretim üssü olmadığını vurgulayan Sütcü şunları söyledi:  “Yaklaşık 22 milyon metrekarelik alanda faaliyet gösteren, 500’ü aşkın firmayla yılda 2 milyar dolar ihracat yapan, 45 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir bölgeyiz. Bu yarışmayla birlikte, AOSB’yi bir inovasyon köprüsüne dönüştürme vizyonunu benimsediğimizi gururla belirtmek isterim. Bu tür etkinlikler yalnızca yarışma değil, birer uyanıştır. Gerçek değişim, üniversite kampüsündeki parlak fikirle, fabrika zeminindeki üretim gücünü buluşturduğumuzda doğar.  Birincisi, akademisyen ve öğrencilerimizin Ar-Ge ve inovasyon bilincini yükseltmek ve onları cesaretlendirmek. İkincisi, sanayi ile üniversite arasında aşılmaz görülen duvarları yıkmak. Üçüncüsü ve en önemlisi ise OSB’mizi yaşayan bir inovasyon ekosistemine dönüştürmek.”

“Her fikir, ülkemizin geleceğine atılmış cesur bir adımdır”

AOSB’nin bu sorumluluğun farkında olduğunu vurgulayan Sütcü, “Bölgemizin potansiyelini genç beyinler ve bilim insanlarıyla birleştirerek geleceğe taşımaya kararlıyız. Bu yarışmayla, inovasyon kültürüne bir maya da biz çalmak istiyoruz. Her bir fikriniz, ülkemizin geleceği için atılmış cesur bir adımdır. En büyük ödül, hayal etmekten, çalışmaktan ve başarma tutkusundan asla vazgeçmemektir. Yaşasın inovasyon! Yaşasın girişimcilik! Yaşasın bilimin ve sanayinin birleştiği güçlü Türkiye!” sözleriyle  tamamladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkati çekerek, “Sevgili Başkan, çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Sanayi ile kurulan bu vizyoner yönetim anlayışı, kentimizin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Unutmayalım ki ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkenin, siyasi bağımsızlığı da olamaz,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren proje sahiplerine ödülleri, törene katılan davetliler tarafından takdim edildi.

Kazanan Projeler

  • Akademisyen / Lisansüstü Mezun Kategorisi
  • Mert YILDIRIM – İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • Çağlar SİVRİ – Bahçeşehir Üniversitesi
  • Halil ŞAHAN – Erciyes Üniversitesi
  • Lisansüstü Öğrenci / Lisans Mezun Kategorisi
  • Fatma Gizem ZİNCİR – Pamukkale Üniversitesi
  • Şiyar ŞEN – İzmir Bakırçay Üniversitesi
  • Samet Yücel SARIHAN – Erciyes Üniversitesi
  • Lisans Öğrenci Kategorisi
  • Yunus Emre ÖZDEMİR – Erciyes Üniversitesi
  • Zozan YILDIRIM – Marmara Üniversitesi
  • Kadir POLAT – Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.