TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Global Ports Holding, Seatrade Cruise Global 2024 Fuarında 19 ülkeden 32 limanıyla boy gösterdi

Global Yatırım Holding’in bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), küresel kruvaziyer sektörünün önde gelen etkinliklerinden biri olan Seatrade Cruise Global 2024’te yer aldı. 278 metrekarelik dev standında portföyündeki 19 ülkeden 32 limanı tanıtan GPH, etkinlikte önemli bir izlenim bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
Global Ports Holding, Seatrade Cruise Global 2024 Fuarında 19 ülkeden 32 limanıyla boy gösterdi

Global Yatırım Holding’in (GYH) bünyesinde yer alan ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olan Global Ports Holding (GPH), küresel kruvaziyer sektörünün en büyük etkinliği olan Seatrade Cruise Global 2024’te 278 metrekarelik dev standında portföyündeki 19 ülkeden 32 limanıyla yer aldı.

Fuarda 140 ülkeden 700’ün üstünde şirketin katılımıyla gerçekleşirken, Global Ports Holding, Türkiye’den katılan tek şirket oldu. Etkinlik sırasında düzenlenen geleneksel GPH Kokteyli, sektör temsilcilerinin buluşma noktası haline gelirken, GPH’nin kuruluşunun 20. yılı da kutlandı.

KÜRESEL PAZARDAKİ BAŞARISI YÜZDE 15’İ AŞTI

Global Ports Holding, fuar sırasında kruvaziyer şirketleri yöneticileri ile toplantılar düzenlerken, küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay aldığını belirtti. Şirketin portföyüne yakın zamanda katılan Liverpool Kruvaziyer Limanı ve San Juan Kruvaziyer Limanı da fuar alanında tanıtıldı.

Liverpool Kruvaziyer Limanı’nda yapılacak yatırımlarla talebe yetişemeyen limanda yaşanan sorunlar ortadan kaldırılacak. Global Ports Holding, limana 25 milyon sterline kadar yatırım yapmayı planlarken, 2024 yılında yolcu sayısının 200 binden fazla olması bekleniyor.

San Juan Kruvaziyer Limanı'nda ise yatırımın ilk aşamasına yönelik proje finansmanı tamamlandı. Doğu ve Güney Karayip güzergahlarında stratejik öneme sahip olan liman, 2019 yılında 2,2 milyon yolcuya ev sahipliği yapmıştı.

KUTMAN: GLOBAL PORTS HOLDİNG SEKTÖRÜNDE DÜNYA LİDERİ

GPH Kokteyli'nde konuşan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, 20 yıl içinde dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi haline geldiklerini vurguladı. Türkiye'de doğup, dünyada sektörünün lideri olan tek şirket olduklarını belirten Kutman, 32 limanlarıyla 19 ülkede hizmet verdiklerini ve gelecekte de sektörlerinde liderliği sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.