TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gram altında hareketlilik sürüyor

Son günlerde gram altında inişli çıkışlı tablo devam ediyor. 1647 TL seviyesine kadar düşen gram altın gün ortasından sonra ise artışa geçmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gram altında hareketlilik sürüyor

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-Son günlerde gram altında inişli çıkışlı tablo devam ediyor. 1647 TL seviyesine kadar düşen gram altın gün ortasından sonra ise artışa geçmeye başladı.

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altında son haftalarda ciddi bir düşüş yaşanda 1715 TL seviyelerine kadar çıkan gram altında son günlerde aşağı yönlü bir eğilim başladı. 1647 TL seviyelerine kadar düşen gram altında tekrar ileri yönlü hareketlenme başladı. Gün ortasından sonra 1655 TL seviyelerine çıkan gram altında yükseliş devam ediyor.

ABD Merkez Bankası ( FED) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 25-26 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklarda, enflasyonun hala Banka'nın uzun vadeli hedefinin oldukça üzerinde olduğuna işaret edilmesi dikkati çekti. Analistler, tutanaklardaki sinyaller dikkate alındığında Fed'in henüz enflasyonla mücadelesinde sona gelinmediğinin hissedildiğini aktararak, son dönemde açıklanan verilerin de ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini işaret etmesiyle piyasalarda risk algısının arttığını vurguladı.

 Analistler, tutanakların ardından doların küresel piyasalarda değer kazandığını belirterek, altının ons fiyatının da 15 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.885 doları test ettiğini söyledi. Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve CB öncü göstergeler endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların direnç, 1.885 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.