TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüş altın euro çanlar çalışıyor! İslam Memiş 15 Nisan’a işaret etti

Finansal piyasaların deneyimli ismi, 'Bayram sonrası piyasalarda neler olacak?' sorusunu ele aldı. Altın, euro ve gümüş piyasaları için kritik tavsiyelerde bulunan Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
Gümüş altın euro çanlar çalışıyor! İslam Memiş 15 Nisan’a işaret etti

Bayramın ardından finans piyasalarının rotası hakkında görüş bildiren finans uzmanı İslam Memiş, “Mantık olarak çok da doğru değil. En az birinin satıcılı olması gerek” diyerek, satışa hazır olduğunu düşündüğü yatırım araçlarını işaret etti.

Piyasalar, bayram öncesinde İslam Memiş’in de dikkat çektiği üzere, gergin ve belirsiz bir trendde kapanış yaptı. Yatırımcılar, bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi, yarınki Euro Bölgesi faiz kararı ve devam eden İsrail-İran gerilimi gibi önemli gelişmelerin belirsizliğini korumasıyla tedirgin. Memiş, piyasalarda “Gidecek yolumuz var” modunda bir izlenim bırakıldığını ve yukarı yönlü bir isteğin hissedildiğini belirtiyor.

Gümüş altın euro çanlar çalışıyor! İslam Memiş 15 Nisan’a işaret etti 2

Bist100 endeksi için 10 bin puan, altın için 3 bin dolar, gümüş için 38 dolar ve Bitcoin için 100 bin dolar gibi hedeflerin artık çok uzak olmadığına işaret eden Memiş, bu yükseliş trendinin ara sıra kar satışlarıyla kesintiye uğrayabileceğini ancak tüm enstrümanların aynı anda yükselmesinin teknik ve mantık olarak mümkün olmadığını vurguluyor. Piyasa dinamiklerine göre en az bir enstrümanın satıcılı bir seyir izlemesi gerektiğini ifade ediyor. 

“O satışları da dolar karşısındaki varlıklarda bekliyorum” ifadelerini kullanan İslam Memiş sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Altın, gümüş, euro gibi. Kâr satışları tamamlandıktan sonra yön tekrar yukarı. Ondan sebep herkesin elindekinin kıymetini bilmeli. Üç günlük bayram tatilinde ABD verileri, Euro bölgesi faiz kararı ve İran-İsrail gerilimine odaklanacağım.

Ayrıca İslam Memiş açıklamasında, “Bayram sonrası dış politika tarafında yeni gerginlikler, Ortadoğu’da jeopolitik riskler olabilir. Piyasalara yansıması normal karşılanacaktır. Açıkta kalmamak en doğru karar. TL bazlı her şey yükselişini sürdürebilir ama dolar bazlı fırsat kollamalı” şeklinde ifadelere yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.