TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazır Beton Endeksi 2024 Mart ayı raporu: Faaliyet endeksi pozitifte kalmayı başardı

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) yayınladığı 2024 Mart Ayı Raporu'na göre, faaliyet endeksi mart ayında sınırlı bir azalma yaşasa da pozitif kısımda kalmayı başardı. Ancak, beklenenin altında seyreden güven ve beklenti endeksleri, inşaat açısından iyimser bir öngörüde bulunmanın erken olduğunu gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
Hazır Beton Endeksi 2024 Mart ayı raporu: Faaliyet endeksi pozitifte kalmayı başardı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 2024 Mart Ayı Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, şubat ayında pozitif tarafa geçen Faaliyet Endeksi, mart ayında sınırlı bir azalmaya rağmen pozitif kısımda kalmayı başardı. Ancak, Güven ve Beklenti Endeksleri eşik değerin altında seyretti.

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, raporu değerlendirerek şunları söyledi: “Şubat ayında pozitif tarafa geçen Faaliyet Endeksi, mart ayında sınırlı bir azalmaya rağmen pozitif kısımda kalmayı başarmıştır. Beklenti ve Güven Endekslerinin düşük seyretmesi, yılın ikinci çeyreğinde inşaat açısından iyimser bir öngörüde bulunmak için erken olduğunu göstermektedir.”

İnşaat sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Işık, konut fiyatlarındaki artış eğilimine dikkat çekti. Pandemi etkisiyle 2020 yılından itibaren başlayan artışın 2022 yılında ivmelenerek devam ettiğini belirten Işık, konut fiyatlarının 2022 yılının son çeyreğinde tepe seviyesine çıktığını ifade etti. Ancak, son dönemde konut talebinin düşük kalacağı beklentisiyle yeni projelere başlama iştahının azaldığını da vurguladı.

THBB Başkanı Işık, raporun sonuçlarını inşaat sektörüne yönelik stratejiler geliştirmek için önemli bir referans olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.