TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haziran ayında gıda fiyatları yüzde 1,72 artış gösterdi

TEPAV'ın Gıda Fiyat Endeksi'ne göre, Haziran ayında gıda fiyatları %1,72 oranında arttı. Kurban Bayramı nedeniyle bazı ürünlerde fiyat düşüşleri yaşanırken, taze meyveler ve sebzelerde fiyat artışları öne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
Haziran ayında gıda fiyatları yüzde 1,72 artış gösterdi

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından açıklanan Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerine göre, 1-30 Haziran 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %1,72 olarak hesaplandı.

KURBAN BAYRAMI ETKİSİ

Kurban Bayramı nedeniyle haziran ayında fiyatı en çok düşen ürünlerde baklava ve kağıtlı şeker bulunurken patates ve bazı yumru bitkiler haricindeki sebzeler ile tavuk eti ve yumurtada da fiyat düşüşleri gerçekleşti.

Taze meyveler, çarliston biber, salatalık gibi sebzeler ile kabuklu yemişlerde ise bir önceki aya göre yüksek fiyat artışları gözlendi.

ON AYLIK BİRİKİMLİ GIDA ENFLASYONU

TEGE ile on aylık birikimli gıda enflasyonunu %52,02 hesaplanırken ÜGE-Gıda (İTO) ile %51,24, Türk-İş mutfak enflasyonu ile %55,57 ölçüldü.

DİĞER KURULUŞLAR TARAFINDAN HESAPLANAN GIDA ENFLASYONU

1-30 Haziran 2024 dönemi için 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla diğer kuruluşlar tarafından hesaplanan gıda enflasyonu ÜGE-Gıda (İTO) ile %2,66, Türk-İş ile %0,05 düzeyinde gerçekleşti. TÜİK, CEFIS ve ENAG tarafından ise henüz veri açıklanmadı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.