TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak, OPEC+'da daha fazla petrol üretim kesintisine karşı çıktı

Irak Petrol Bakanı, bir sonraki OPEC+ toplantısında Irak'ın daha fazla petrol üretim kesintisini kabul etmeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Irak, OPEC+'da daha fazla petrol üretim kesintisine karşı çıktı

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdul Ghani, bir sonraki OPEC+ toplantısında daha fazla petrol üretim kesintisini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Abdul Ghani gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın halihazırda yeterli kesinti yaptığını ve başka bir kesintiyi kabul etmeyeceğini dile getirdi. Bakanın, kesintinin uzatılmasından mı yoksa daha derin bir kesintiden mi bahsettiği ise tam olarak netleşmedi.

OPEC+ enerji ve petrol bakanları, 1 Haziran'da Viyana'da bir araya gelerek mevcut üretim kesintilerinin ikinci yarıya uzatılıp uzatılmayacağına karar verecekler.

Irak Petrol Bakan Yardımcısı Basim Mohammed Khudair de yaptığı açıklamada, Bağdat'ın "OPEC ve müttefikleri tarafından belirlenen son tarih içerisinde gönüllü azaltım kararına bağlı olduğunu" ifade etti. Khudair, ülkenin bu ay şimdiye kadar günde 3.4 milyon varil petrol ihraç ettiğini ve Mart ayında üretimi anlaşılan seviyeye getirme çabalarının bir parçası olarak ihracatı azaltacağını söylediği 3.3 milyon varilin biraz üzerinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.