TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran-İsrail gerilimi etkisi ile bitcoin ve ethereum fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşandı

İran'ın İsrail'e saldırısının ardından kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar yaşanıyor. Bitcoin ve Ethereum'un fiyatlarında belirgin düşüşler görülürken, piyasa değerleri de azalma eğiliminde.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
İran-İsrail gerilimi etkisi ile bitcoin ve ethereum fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşandı

İran'ın İsrail'e saldırısının ardından, Bitcoin fiyatında belirgin bir düşüş yaşandı ve değer kaybı ilk tepki olarak yüzde 7'ye kadar ulaştı. Ancak, lider kripto para birimi şu anda toparlanma çabasında.

Orta Doğu'da artan gerilim, kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. İran'ın İsrail'e insansız hava aracı ve füzelerle düzenlediği saldırı, Bitcoin fiyatında sert bir düşüşe neden oldu. Ancak, bugünkü işlemlerde Bitcoin'in bir miktar toparlanma eğiliminde olduğu gözlemleniyor.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin'in fiyatı ilk tepki olarak 62 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Şu an itibarıyla ise Bitcoin, yüzde 0,47 primle 64 bin 704 dolarda işlem görüyor. Son 24 saat içinde yüzde 4'lük bir düşüş yaşayan Bitcoin, son 7 gün içinde ise yaklaşık yüzde 7'lik bir değer kaybetti. Bitcoin'in piyasa değeri ise, 1,27 trilyon dolara geriledi.

Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesini 14 Mart'ta 73 bin 750 dolarla kaydetmesine rağmen, son bir aylık düşüş yüzde 13'ü aşmış durumda.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un (ETH) fiyatı, ilk tepki olarak yüzde 12'lere kadar düştü. Ancak, Ethereum şu an yüzde 0,62'lik bir yükselişle 3 bin 97 dolarda işlem görüyor. Son 24 saat içinde yüzde 5'in üzerinde bir değer kaybı yaşayan ETH, son 7 gün içinde ise yaklaşık yüzde 9'luk bir düşüş gösterdi.

Küresel kripto para piyasasının değeri ise son 24 saatte yüzde 4,97 oranında azalarak 2,33 trilyon dolara geriledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.