TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Londra Metal Borsası Rus metallerini sisteminden yasakladı

Londra Metal Borsası (LME), Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan yeni ABD ve İngiltere yaptırımlarına uymak için 13 Nisan ve sonrasında üretilen Rus metallerini sisteminden yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
Londra Metal Borsası  Rus metallerini sisteminden yasakladı

Londra Metal Borsası (LME), Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında uygulanan yeni ABD ve İngiltere yaptırımlarına uyum sağlamak amacıyla 13 Nisan ve sonrasında üretilen Rus metallerini sisteminden yasakladı.

Bu yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarını finanse etmeye yardımcı olan şirketler tarafından üretilen metal ihracatından elde edilen gelirleri kısıtlamayı hedefliyor.

ABD VE İNGİLİZ HÜKÜMETİN'DEN RUSYA'YA YASAK

ABD Hazine Bakanlığı ve İngiliz hükümeti, 147 yıllık LME ve Chicago Ticaret Borsası'nın (CME) Rusya'nın yeni alüminyum, bakır ve nikel üretimini kabul etmesini yasakladı.

LME'den yapılan açıklamada, Rus metalinin 13 Nisan'dan önce üretildiğine dair kanıt sunulması halinde, bu metalin yine de LME varantına konulabileceği belirtildi.

Ancak açıklamada, "13 Nisan 2024 tarihinden önce üretilen metal için 13 Nisan 2024 tarihinde veya sonrasında çıkarılan Rus metal varantları, Birleşik Krallık LME Üyelerinin ve müşterilerinin, Birleşik Krallık dışındaki bir Müşteri hesabına yapmadıkları sürece ilgili metali iptal etmelerini veya geri çekmelerini engelleyen kısıtlamalara tabidir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.