TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur ve emekli zamlı maaşlar hesaplara yatırıldı, maaş farkları ne zaman ödenecek?

Yüzde 49,25 zamla artırılan memur maaşları, hesaplara yatırıldı. Peki, maaş farkları ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
Memur ve emekli zamlı maaşlar hesaplara yatırıldı, maaş farkları ne zaman ödenecek?

Memurlara Ocak ayında yüzde 49,25 zam yapılarak maaşlar artırıldı. Bu zam, 15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memurun maaşlarını etkiledi. Zamlı maaşlar, hesaplara yatırılmaya başlandı. Ancak, bazı durumlarda maaşlarda meydana gelen farklar da kısa süre içerisinde ödenecek.

Maaşlarda oluşan farklar, ilgili kurumlar tarafından titizlikle hesaplanır ve en kısa sürede memurlara ödenir. Bu süreç, bankaların işlem hızına ve kurumların iç süreçlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle zamlı maaşların ardından maaş farkları da birkaç gün içerisinde ödenir.

Öte yandan, Ocak ayı itibariyle kamu görevlileri bordrolarında yeni bir gelişme yaşanacak. Daha önce 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, 7. dönem toplu sözleşmesine göre her ay ödenecek. Bu kapsamda ocak ayında toplu sözleşme ikramiyesi miktarı da arttı. Geçen dönemde 3 ayda bir 1080 lira ödenen ikramiye, yeni dönemde aylık olarak 530 liraya yükseldi.

SSK emeklileri 17 Ocak, Bağ-Kur emeklileri ise 25 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını almaya başlayacak. Bu tarihten itibaren emeklilere ödenecek aylıklar, memurların zamlı maaşlarına paralel olarak artırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.