TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonla mücadele mesajı verdi. Başkan Karahan, "Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

TCMB Başkanı Fatih Karahan Katar Ekonomik Forumu'nda konuştu. Karahan enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazır olduklarını söyledi.

Karahan "Piyasa enflasyonun düşeceğine inanıyor ama tahminimiz konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde." dedi. Karahan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini dile getirdi.

Enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini öngörüyoruz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada enflasyonla mücadelede önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğinde olduklarını belirtirken, enflasyonu düşürmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Piyasanın enflasyon beklentisi ile Merkez Bankası'nın beklentisi arasında farklılıklar olduğunu dile getiren Karahan, bankanın beklentisinin yüzde 38, piyasanın beklentisinin ise yüzde 44 seviyesinde olduğunu açıkladı. Ancak Karahan, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceği öngörüsünde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı, enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu düşürmek için kararlı olduklarını vurguladı. Uzun vadeli hedeflerinin yüzde 5 olduğunu belirten Karahan, para politikalarını sıkı tutacaklarını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl güçlü olan Türkiye ekonomisinin, 2024'te daha az büyüme gösterebileceğini, ancak Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına alarak sosyoekonomik refaha katkı sağlayacağını belirtti. Son olarak, Kamuda Tasarruf Paketi'nin enflasyonla mücadelede kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.