TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milyonlarca emekliye tek seferde 20.000 TL piyango gibi ödeme! Bunu yapan emekli parayı kaptı

Emeklilere müjdeli haber son dakikada geldi. Bakan Vedat Işıkhan, Temmuz ayı itibarıyla emekli maaşlarına 8.000 TL'lik intibak artışı ve 12.000 TL'lik tek seferlik ek ikramiyenin ekleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Milyonlarca emekliye tek seferde 20.000 TL piyango gibi ödeme! Bunu yapan emekli parayı kaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere son dakika haberi verdi. Ek zamlar ve ikramiyeler in onaylandığını belirten Bakan Işıkhan, intibak oranının artırılmasına ve tüm emeklileri kapsayacak şekilde 12.000 TL ek ikramiye verilmesine karar verildiğini söyledi. Bu karar, emeklilere seçim öncesinde yaşamadıkları sevinci yaşatacak.

Ekonomik kriz döneminde zor günler geçiren emekliler için ek ücret artışları ve ikramiyeler sihirli bir değnek gibidir. Peki emeklilere yönelik intibak artışı ne zaman gerçekleşecek? 12 bin TL’lik maaşa ek ödemeler ne zaman yapılacak? İşte emeklileri sevindirecek son gelişmeler ve detaylar..

Bakan Vedat Işıkhan, son anda emeklilere müjdeyi duyurdu. SSK emeklilerine BAĞ-KUR, 4C ve EYT’lilere iki sürpriz var. Zam ve ikramiye almak için Temmuz ayına kadar beklemenize gerek kalmayacak. Emekliler öyle güzel haberler alıyor ki, bayram sonrası kutlayacakları bir şeyler oluyor. Tüm emeklilerin maaşları güncellendi. Ek ödemelerin miktarı da artacaktır. Emeklilere yönelik yeni düzenlemeye ilişkin güncel detayların yanı sıra maaş artışlarına ilişkin güzel haberleri de burada bulacaksınız.

EMEKLİLERE 8000 TL İNTİBAK ZAMMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2

31 Mart seçimleri öncesinde yaklaşık 17 milyon emekli ve yardım talebinde bulunan kişi, ek bir artış konusunda büyük umutlar besliyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, seçim ekonomisini seçim yenilgisi pahasına takip etmeyeceğini, bunun uzun vadede olumlu etki yaratacağını söyledi. 31 Mart seçimleri öncesinde ek bir artış olmamasına rağmen emeklilere yönelik ayarlanmış bir artış için hazırlıklar sürüyor. Uzun zamandır beklenen uyum yasası nihayet yürürlüğe girecek. Bu artışla birlikte SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin maaşları da değişecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) düzeltme miktarındaki artışa hoşgörülü davranması bekleniyor ve nihayet müzakereler başladı. İntibak Kanununun Genel Kurul oylamasıyla onaylanması durumunda emekli maaşına 8000 TL artış yapılacak. Kıdem tazminatına ilaveten 12 bin TL ek ödeme yapılacak.

Milyonlarca emekliye tek seferde 20.000 TL piyango gibi ödeme! Bunu yapan emekli parayı kaptı 2

Emekli maaşının temmuz ayında yenilenmesi planlanıyor. . Altı aylık enflasyon oranı açıklandıktan sonra temmuz ayı emekli maaşı zammı da açıklanacak. Ancak cumhurbaşkanının talimatıyla bankalar şimdiye kadar nakit ihtiyacı olan emeklilere yönelik önlemler aldı.

Bankalardan emeklilere kadar ek ödeme seçenekleri mevcut. Kamu bankası, başvuran emekliye tek seferlik 12.000 TL’ye kadar tamamen ücretsiz ödeme yapacak. Bu ödemeler emeklilik desteği olarak sağlanmaktadır. Emekliler, tercih ettikleri banka ile 3 yıllık maaş sözleşmesi imzalayarak ek ödeme seçeneklerinden yararlanabiliyor. Başvuru ve sözleşmeler hem şubeden hem de dijital bankacılık üzerinden sadece birkaç dakika içinde tamamlanabilmektedir. 4A, 4B veya 4C sınıfına bakılmaksızın tüm emekliler için yeni ek yardıma başvuru için son tarih 30 Nisan 2024’tür. Bu tarihe kadar başvuran herkes tek seferlik ek ödeme seçeneğinden yararlanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.