TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Norveç Varlık Fonu, UBS'in AT1 tahvillerindeki değişiklikleri onayladı

Norveç Varlık Fonu, UBS'in önemli değişiklik önerilerini ve CEO tazminat paketini onayladı, UBS'in sermaye rezervlerini güçlendirme çabalarına destek veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
Norveç Varlık Fonu, UBS'in AT1 tahvillerindeki değişiklikleri onayladı

Norveç'in devlet varlık fonu, UBS Group AG'nin AT1 tahvillerinde ve CEO tazminat paketinde önerdiği değişiklikleri onayladı. Aralık ayı sonunda yüzde 4,64 oranında UBS hissesine sahip olan fon, bankanın bu hafta yapılan yıllık genel kurul toplantısında bu değişikliklere onay verdi.

UBS, AT1 tahvillerini tamamen iptal etmek yerine, finansal sıkıntı zamanlarında hisseye dönüştürmeyi vaat ederek yatırımcılar için daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Bu yaklaşım, İsviçre mali düzenleyicisi FINMA'nın Mart 2023'te Credit Suisse'in kurtarma paketinin bir parçası olarak yaklaşık 17 milyar dolarlık AT1 tahvilini silmesinin ardından ortaya çıkan endişeleri gidermektedir.

Norveç varlık fonu ayrıca, UBS yöneticilerinin ücret paketini destekledi. Bununla birlikte, bu desteğin, fonu yöneten Norges Bank Yatırım Yönetimi CEO'su Nicolai Tangen'in daha önce özellikle ABD'deki aşırı yönetici ücretlerini eleştirmesi göz önüne alındığında dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

Norveç Varlık Fonu'nun onayı, UBS'in düzenleyici talepleri karşılama ve sağlam sermaye tamponlarını koruma çabaları için önemli bir destek olarak görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.