TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oba Makarna'nın Halka Arz Başvurusu Onaylandı

Oba Makarna, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alarak halka arz başvurusunda bulundu. Sektördeki köklü geçmişi, teknolojik alt yapısı ve yüksek üretim kapasitesiyle dikkat çeken Oba Makarna, pay başına satış fiyatını 39,24 TL olarak belirledi. Halka arzda 3 milyar 780 milyon 238 bin 178 TL'lik büyüklüğe ulaşılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
Oba Makarna'nın Halka Arz Başvurusu Onaylandı

Gaziantep merkezli Oba Makarna, Türkiye'nin makarna sektöründe öncü kuruluşlarından biri olarak 1966 yılında kuruldu. Son 10 yılda sektördeki güçlü konumuyla dikkat çeken firma, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz başvurusuyla yeni bir döneme adım atıyor.

Oba Makarna'nın halka arz süreci, Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşlarından Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, ÜNLÜ Menkul Değerler, Ziraat Yatırım ve QNB Finansinvest liderliğinde gerçekleştirilecek. Halka arzda pay başına satış fiyatı 39,24 TL olarak belirlenirken, halka arzın büyüklüğü 3 milyar 780 milyon 238 bin 178 TL olarak hedefleniyor.

Oba Makarna'nın halka arzı, çıkarılmış sermayesinin artırılmasını öngörüyor. İhraç edilecek paylar ve mevcut ortakların paylarının satışıyla toplam 96 milyon 336 bin 345 adet payın halka arz edilmesi planlanıyor. Bu hamleyle şirketin halka açıklık oranının yüzde 20,1'e ulaşması hedefleniyor.

Oba Makarna, Gaziantep ve Hendek'teki modern üretim tesisleriyle günlük yaklaşık 3 bin ton buğday kırma ve 2 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanına gerçekleştirdiği satışların yanı sıra 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaparak sektörde adından söz ettiriyor.

Oba Makarna'nın halka arzı, şirketin köklü geçmişi ve sektördeki güçlü konumunu daha da pekiştirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.