TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prens Selman şimdide gözünü Golf’e dikti. ABD’li siyasetçiler isyanda: “Suudiler golfümüzü satın aldı”

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Prens Selman şimdide gözünü Golf’e dikti. ABD’li siyasetçiler isyanda: “Suudiler golfümüzü satın aldı”

Aydın Gökçeoğlu

(İLKHABER)-  Suudi Prensi  Muhammed, fonu, Suudi Arabistan'ı petrole olan bağımlılığından kurtarmak ve ekonomisini teknoloji, sağlık hizmetleri ve diğer alanlara doğru genişletmek için bir plan olan ekonomik büyüme planı Vizyon 2030'un mihenk taşı haline getirdi.

Plan, krallığın büyük genç nüfusu için özel sektör işleri yaratırken, kadınlara yeni özgürlükler sağlamayı amaçlıyor . 37 yaşındaki veliaht prens, Kamu Yatırım Fonu'nun varlıklarını 2030 yılına kadar 3 trilyon dolara çıkarmayı da hedefledi.

Fonun yatırımlarından bazıları nelerdir?

Fon, Prens Muhammed altında Uber, özel sermaye şirketi Blackstone, Japon holding SoftBank ve İngiliz Premier Ligi futbol takımı Newcastle United gibi spor franchise'ları dahil olmak üzere bir dizi uluslararası şirkete yatırım yaptı.

Suudi çölünde Neom adlı fütüristik bir şehri destekliyor , bu yıl 72 Boeing Dreamliner satın alarak yeni bir havayolu şirketi olan Riyadh Air'i duyurdu ve "yeşil" bir stratejiye bağlı olduğunu söylüyor.

Salı günü Kamu Yatırım Fonu, LIV Golf'ün sporda küresel bir dev yaratma umuduyla Avrupa golf pisti olan PGA Tour ve DP World Tour ile birleştiğini söyledi.

Milletvekilleri tepkili: Garip

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Vekil Matt Gaetz birleşme kararına “Kartel silahlarımızı satın alıyor, Çin tarım arazilerimizi satın alıyor, Ukrayna en nüfuzlu ailemizi (Joe Biden) satın alıyor, Suudi Arabistan golfümüzü satın alıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.