TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Primsiz erken emeklilik fırsatı! EYT şartı olmadan 47-55 yaşındakilere gün ve yıl şartı belli oldu...

Türkiye'deki SSK ve bağ-kurlu çalışanlar için primsiz erken emeklilik fırsatı! EYT koşulu olmadan 47-55 yaş arasındaki vatandaşlara gün ve yıl şartları açıklandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
Primsiz erken emeklilik fırsatı! EYT şartı olmadan 47-55 yaşındakilere gün ve yıl şartı belli oldu...

Milyonlarca vatandaşın ilgisini çeken erken emeklilik fırsatlarına ilişkin önemli detaylar ortaya çıktı. Primsiz ve vergisiz erken emeklilik imkanlarıyla ilgili son gelişmeler haberimizde... Erken emeklilik hayali kuran milyonlar için müjdeli haber geldi. EYT şartı olmadan 47-55 yaş arasındaki vatandaşlara primsiz erken emeklilik şartları belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bazı istisnai durumlarda vatandaşlara erken emeklilik imkanlarının detayları açıklandı. Özellikle primsiz ve vergisiz erken emeklilikle ilgili detaylar araştırılıyor.

Devlet tarafından bazı durumlarda vatandaşlara primsiz ve vergisiz erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Bu kapsama giren kişiler, vazife malulü asker, güvenlik korucusu, erbaş ile terör mağdurları olurken, aynı zamanda tedavisi zor hastalıklar, iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle çalışma gücünün bir bölümünü kaybedenler de erken emeklilik fırsatı yakalıyor.

Malulen emeklilik olarak adlandırılan bu sistemde detaylar belli oldu. Ağır hastalık veya çalışma hayatında yaşanan mağduriyet durumunda malulen emeklilik imkanı sunuluyor. Malullük aylığı bağlanabilmesi için en az 10 yıl sigortalı olmak ve 1800 gün prim ödemek gerekiyor. Ancak en az 5 yıl prim ödemiş olmayanlar maalesef erken emeklilik fırsatını kaçırıyor.

Başvuruların nasıl yapıldığı konusunda ise detaylar netleşti. Çalışma gücünü kaybeden ve malulen emeklilik için başvuruda bulunmak isteyenlerin öncelikle heyet raporu alması gerekiyor. Sağlık raporu ile çalışma gücünün en az yüzde 60 oranında kaybedildiğini belgeleyenler, sosyal güvenlik kurumuna yazılı dilekçe ile başvurarak malulen emeklilik hakkını elde edebiliyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.