TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus petrol şirketlerinin ödemelerinde gecikmeler yaşanırken BAE ve Türkiye bankaları Rusya ve Rus müşterileriyle işlerini sınırlıyor

Reuters'in haberine göre, Rus petrol şirketleri, ham petrol ve yakıt ödemelerinde uzun süreli gecikmelerle karşı karşıya kalıyor. Çin, Türkiye ve BAE'deki bankaların ABD'nin ikincil yaptırımlarına karşı daha temkinli davranmalarının bu gecikmede rol oynadığı belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
Rus petrol şirketlerinin ödemelerinde gecikmeler yaşanırken BAE ve Türkiye bankaları Rusya ve Rus müşterileriyle işlerini sınırlıyor

Rus petrol şirketleri, ham petrol ve yakıt ödemelerini toplamakta birkaç aya varan gecikmelerle karşı karşıya kalıyor. Reuters'in haberine göre, bu gecikmelerin arkasında, Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) bankaların ABD'nin ikincil yaptırımlarına karşı daha temkinli bir tutum benimsemesi bulunuyor.

Çin, BAE ve Türkiye'deki bazı bankalar ile ilgilli sekiz bankacılık ve ticaret kaynağına göre, son haftalarda gerçekleşen yaptırımlara uyum gerekliliklerini artırarak Moskova'ya yapılan para transferlerinin gecikmesine ve hatta reddedilmesine sebep oldu. ABD'nin bankalara yapacağı ikincil yaptırımlara karşı temkinli olan bankalar, müşterilerinden ABD'nin SDN (Özel Belirlenmiş Vatandaşlar) listesindeki hiçbir kişi veya kuruluşun bir anlaşmaya dahil olmadığına veya bir ödemenin lehtarı olmadığına dair yazılı garanti vermelerini istemeye başladı.

BAE'deki First Abu Dhabi Bank (FAB) ve Dubai Islamic Bank'ın (DIB) bazı hesapları askıya aldığı belirtilirken, Türkiye'nin Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ı (VAKBN) ile Çin bankaları ICBC ve Bank of China'nın ödemeleri hala işleme aldığı ancak bu işlemlerin tamamlanmasının haftalar ya da aylar sürebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.