TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

S&P, İsrail'in kredi notunu jeopolitik riskler nedeniyle düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İsrail'in kredi notunu "AA-"dan "A+"ya indirerek artan jeopolitik risklerin etkilerine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
S&P, İsrail'in kredi notunu jeopolitik riskler nedeniyle düşürdü!

Standard & Poor's (S&P), İsrail'in kredi notunu artan jeopolitik riskler nedeniyle "AA-"dan "A+"ya düşürdü. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İran ile artan gerginliklerin İsrail'in jeopolitik risklerini daha da yükselttiği belirtildi. Açıklamada, daha geniş bir bölgesel çatışmanın önleneceği beklentisinin olmasına rağmen, S&P'nin askeri faaliyetlerin öngörülenden daha uzun sürebileceği yönündeki önceki varsayımına rağmen çatışmaların 2024 boyunca devam edeceği vurgulandı.

İSRAİL EKONOMİSİ GEÇEN YILIN SON ÇEYREĞİNDE DARALDI

İsrail'in savunma harcamalarındaki artışın genel bütçe açığını artıracağı tahmin ediliyor. Özellikle savunma harcamalarındaki artışın etkisiyle, İsrail'in genel bütçe açığının 2024'te gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 8'ine kadar yükselebileceği kaydedildi.

S&P'nin temel senaryosunun geniş bir bölgesel çatışma olmadığına işaret edilirken, böylesi bir çatışmanın İsrail'in güvenlik durumu ve ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapıldı. İsrail ekonomisinin 2023'te yüzde 2 büyüme kaydettikten sonra bu yıl yüzde 0,5 büyüme bekleniyor. Geçen yılın son çeyreğinde ise ülke ekonomisinin yüzde 5,7 daraldığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.