TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sasa'da hisse satışı

Erdemoğlu Holding 3,55 milyar liralık Sasa hissesini satışa çıkarma kararı aldı. Satışın yurt dışı kurumsal yatırımcılara yapılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sasa'da hisse satışı

ADANA (İLKHABER) - Erdemoğlu Holding'in, Sasa’nın yüzde 1,1'lik hissesini yaklaşık 3,55 milyar liraya satacağı açıklandı.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

"Erdemoğlu Holding A.Ş. (“Erdemoğlu”), SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin (“SASA”) ödenmiş sermayesini yüzde 1,26’sına denk gelen 66.937.802 adet hissenin Türkiye dışında yerleşik, nitelikli kurumsal yatırımcılara (hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile) satış işleminin başarıyla tamamlandığını duyurur. İşlem hisse başına 53 TL olarak fiyatlandırılmış ve yaklaşık 3,55 milyar TL brüt kazanç sağlamıştır.

İşlem kapsamında HSBC Bank tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olarak atanmıştır. İşlem’in tamamlanmasını takiben Erdemoğlu’nun SASA’daki doğrudan hissedarlık oranı yüzde 59,7 olmuştur. Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte ve SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürecektir.

Erdemoğlu, HSBC ile Erdemoğlu’nun elinde kalan SASA hisseleri için, mutat istisnalara tabi olmak üzere, 90 günlük bir satmama taahhüdü verilmesi üzerinde anlaşmaya varmıştır. Erdemoğlu, İşlem’den elde edilen gelirin büyük bir kısmını, ihraç edildikten sonra Borçlanma Aracı’na tamamen iştirak etmek için kullanmayı planlamaktadır.

Elde edilen ek gelir olması halinde ise bu ek gelirler Erdemoğlu tarafından genel kurumsal ihtiyaçları için kullanılacaktır. Borçlanma Aracı’na iştirak edilmesi amacıyla kullanılacak olan İşlem’den elde edilecek gelirler, ihraç tarihine kadar nakit ve nakit benzerleri olarak tutulacaktır. İşlem’in 15 Haziran 2023 tarihinde borsa dışı bir işlem ile sonlandırılması beklenmektedir. Erdemoğlu'nun hisseleri satışına ilişkin diğer önemli gelişmeler yürürlükteki mevzuata uygun olarak açıklanmaya devam edilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.