TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezonun ilk incirleri görücüye çıktı

Sezonun ilk incirlerin durağı Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Çetinkaya durağı oldu. Burada sepetlerle getirilen incirlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kilosu 5 TL’den alıcı bulan incirleri alanların çok beğendikleri görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sezonun ilk incirleri görücüye çıktı

 

ÖZEL HABER/ Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan incirler piyasaya çıkmaya başladı.

 

Hafta başından itibaren sezonun ilk ürünü olan incirler toplanmaya başlandı. Adana’nın ilçelerine bağlı çevre köylerde erken yetişen incirler sahipleri tarafından toplanarak satışa sunuldu. Satışa sunulan incirlerin ilk durağı Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Çetinkaya durağı oldu. Burada sepetlerle getirilen incirlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kilosu 5 TL’den alıcı bulan incirleri alanların çok beğendikleri görüldü. Kendi mahsulleri olan incirlerini satan vatandaşlar, her yıl kendi incirlerinin erken olduğunu ve toplayıp kent merkezinde bu incirleri sattıklarını söylediler. Artık müşterilerin kendilerini tanıdığını anlatan incir satıcıları, “Her yıl ilk ürünleri gelip bizlerden alanlar var. Bizleri bekliyorlar diyebiliriz. Ürünlerimiz taze taze dalından kopartılıp günlük getirip satışı yapılıyor” dediler.

 

Vatandaşlar ise yeni çıkması nedeni ile fiyatların biraz yüksek olduğunu ancak tazelik ve tadı nedeni ile bu sezonun ilk ürünlerini tercih ettiklerini dile getirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.